Щоб не довелося оновлювати весь гардероб: ефективні способи забути про міль назавжди

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Способи від молі. Фото: Pinterest

Міль нищить речі і меблі, тому треба позбутися її негайно

Якщо ви помітили, що у домі літає міль - потрібно негайно шукати місце її “кухні”. Коли не вжити заходів для знищення, вона може знищити не лише одяг, а й оббивку меблів, штори та тюль.

У магазині досить багато засобів проти молі. Але краще скористатися народними способами, які не шкідливі, але дуже дієві, радить tsn.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Восени комахи у пошуках тепла і їжі оселяються у будинку. Найкраще місце для них - це шафи переповнені одягом, де на їхній вибір вироби з хутра, вовни та кашеміру. Тому варто провести генеральне прибирання, перебрати шафи і розпочинати боротьбу.

  • Гарячі температури. Міль ненавидить прання у гарячій воді, тому виперіть весь одяг і висушіть його на свіжому повітрі.

  • Спеції та трави. Комахи не переносять сильних запахів, тому у пригоді стане чебрець, розмарин, лаванда, лавровий лист та гвоздика.

  • Цедра цитруса та господарське мило. Потрібно розкласти на кожній полиці апельсинові чи лимонні шкірки та шматочки мила.

  • Заморожування одягу. Цей спосіб хороший тим, що знищує міль та її личинки. Достатньо покласти пакет з одягом до морозилки на добу.

  • Прибирання. Регулярне прибирання полиць, шафок і приміщень запобігає появі молі. Можна протирати ганчіркою вмоченою у розчин оцту і води.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як позбутися харчової молі. Найкращі 6 бабусиних методів ви знайдете у нашому матеріалі.