Прагнете швидко схуднути - вам сюди: 4 правила для занять на біговій доріжці

Фітнес

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Вправи для бігової доріжки. Фото: healthy-run.blogspot.com

Біг є ефективним для швидкого схуднення

Біг - це один з найкращих способів швидкої втрати калорій і результативного схуднення. Бігати корисно для пришвидшення метаболізму, зняття стресу та гарного самопочуття. Ви можете обирати заняття на біговій доріжці у залі чи займатися на свіжому повітрі.

Під час бігання важливо дотримуватися правил, щоб добре почуватися. Якщо правильно виконувати вправи, то результати зі схуднення лише покращаться, розповідає eatthis.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На відміну від звичайної прогулянки у спокійному ритмі тренування на біговій доріжці поєднують швидкість, нахил і тривалість, щоб підтримувати частоту серцевих скорочень і підтримувати тіло в режимі спалювання жиру з різною інтенсивністю. Тому калорії продовжують спалюватися довгий час після того, як ви покинули бігову доріжку.

Швидка ходьба з короткими інтервалами

Це займає приблизно 20 хвилин часу і передбачає швидкий інтервал з повільними рухами для відновлення.

Спочатку потрібно ходити у зручному темпі 5 хвилин, а тоді дуже швидко 1 хвилину, тоді 2 хвилини у повільному темпі для відпочинку. Повторити 6 разів і 5 хвилин ходіть у повільному темпі.

Ходьба з довгими інтервалами

Заняття з тривалішими інтервалами, яке займає 30 хвилин. Добре тренує витривалість і спалює багато калорій. Спочатку у повільному ритмі ходити 5 хвилин, потім 3 хвилини іти швидко, а тоді сповільніться до помірного темпу протягом 2 хвилин.

Повторювати інтервали 5 разів, а тоді на закінчення ходіть 5 хвилин повільно. З часом збільшуйте тривалість довгих інтервалів або скорочуйте час відновлення, щоб тримати своє тіло під контролем.

Ходьба на нахилі

Таке тренування використовує силу ходьби під нахилом, щоб залучити м’язи нижньої частини тіла, зокрема сідничні м’язи, підколінні сухожилля та литки. Вправа займає 25 хвилин.

Розпочинаємо з розминки при якій, ходимо під нахилом 0% протягом 5 хвилин у зручному темпі. Далі збільшуємо нахил до 6-8% і йдемо швидко протягом 3 хвилин.

Потім зменшуємо нахил до 2-3% і йдемо в середньому темпі протягом 2 хвилин. Повторюємо все 5 разів, а на завершення ходимо під нахилом 0% протягом 5 хвилин.

Тренування при ходьбі на нахилі у зворотному напрямку

Таке тренування передбачає ходьбу заднім ходом на нахилі, що ускладнює координацію. Займає 25 хвилин. Розминаємося просто ідучи 5 хвилин, обережно повертаємося і йдемо назад під нахилом 4-6% протягом 1 хвилини.

Далі обертаємося і йдемо вперед під тим самим нахилом протягом 3 хвилин. Повторюємо назад і вперед 5 разів. Закінчуємо ходьбою вперед під нахилом 0% протягом 5 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Різноманітність є важливою для рутинного життя. Це ж стосується і тренувань, які можуть з часом набридати. Тому важливо періодично змінювати навантаження, вправи, інтенсивність та урізноманітнювати заняття для кращого результату.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.