Пральний порошок з деревного попелу: звучить дивно, зате результат вражає! Як приготувати його вдома (2 РЕЦЕПТИ)

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Засіб для прання своїми руками. Фото: avrora.ua

Чудовий варіант для прання, який видалить стійкі плями

З давніх часів господині користувалися для прання і відмивання різноманітними засобами, які було просто і швидко приготувати самотужки. Одним з таких інгредієнтів є деревний попіл.

Здавалося б, як можливо прати речі засобом з попелу. Хіба, забруднити одяг ще більше. Насправді він дуже потужний, натуральний та підходить для миття, прання, очищення посуду та виготовлення мила, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Яку золу найкраще використовувати

Найкраще підійде зола від листяних дерев, адже у ній максимальна кількість гідроксиду калію, який надає лугу очищувальні властивості. Можна також застосовувати золу від стебел соняшника та соломи.

Приготування засобу гарячим способом

Добре просіяти золу та покласти її у металеву ємність. Залити водою в пропорції 1 частина попелу і 3 частини води, перемішати і поставити на плиту ввімкнувши вогонь. Дочекатися кипіння та зменшити вогонь на мінімум і довго варити від 3 до 5 годин періодично помішуючи. Дати рідині охолонути і відстоятися, а тоді вибрати світлу рідину, яка і буде ефективним очищувальним засобом.

Важливо! Концентрат лугу необхідно розбавити водою в пропорціях 1:3. Це потрібно, щоб не попекти шкіру.

Приготування засобу холодним способом

Просіяти золу і насипати у відро приблизно половину ємності. Залити водою і залишити настоюватися на 7 днів. Важливо перемішувати розчин 2-3 рази на день. Верхній (чистий) шар вибрати ополоником, а решту процідити через тканину або кілька шарів марлі. Концентрат також розвести з водою 1:3.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували зробити чудовий засіб для миття посуду самостійно. З підручних інгредієнтів можна отримати дієвий і простий в використанні засіб.