Пропустіть цей крок - і гортензія зацвіте більше і пишніше, ніж будь-коли: поради садівників

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Чому не завжди варто обрізати гортензію. Фото: Ботанічка

Чому гортензія не цвіте

Квітучий сад - це мрія багатьох садівників, однак він потребує догляду. Ми розповідали, як садити тюльпани восени. Тепер ділимось порадою, яка допоможе вам простимулювати цвітіння гортензій в наступному році. 

Багато садівників стикаються з проблемою, коли їхні улюблені гортензії відмовляються цвісти. Причина може критися в одній поширеній, але не завжди правильній процедурі - обрізанні. Про це розповіли на Express.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому обрізка може зашкодити цвітінню?

Річ у тім, що деякі сорти гортензій формують квіткові бруньки на пагонах минулого року. Якщо обрізати кущ пізно восени або рано навесні, ви ризикуєте видалити ці бруньки, позбавивши рослину майбутнього цвітіння. 

Якщо ваша гортензія не цвіте, спробуйте відмовитися від обрізки хоча б на один сезон. Це дасть рослині можливість відновитися і закласти нові квіткові бруньки.

Спостерігайте за своєю гортензією і зверніть увагу на те, коли вона починає формувати нові пагони. Це допоможе вам визначити оптимальний час для обрізки в наступні роки. Спостерігайте за своєю рослиною і експериментуйте, щоб знайти оптимальний догляд.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Можливо, що саме відмовившись від зайвої обрізки, ви зможете насолоджуватися її пишним цвітінням. Також ми розповідали, які кущі та дерева взагалі не треба обрізати восени.