Прості поради для виразних вій: як уникнути грудочок туші та злипання

Макіяж

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як правильно фарбувати вії, щоб не злипалися. Фото: freepik.com

Ви придбали дорогу та якісну туш, а вії при фарбуванні все одно злипаються? Ось секрет візажистів, як зробити так, щоб туш лягала ідеально і без грудочок

Вії – це те, що однозначно прикрашає будь-яку жінку. Довгі, густі, темні – вони роблять погляд виразнішим, збільшують очі і навіть можуть відкоригувати риси обличчя або розріз очей. Хтось робить ламінування, інші – нарощення вій. А хтось не зраджує класичному методу – щоденному використанню улюбленої туші для вій.

Щоб вії виглядали густими, об’ємними, пухнастими, треба прокрасити їх декількома шарами туші. Але іноді навіть ідеальна туш не лягає так, як нам того хотілося б. Вії злипаються і нагадують “лапки павука”. Але є деякі лайфхаки, які дозволять зробити вії ідеальними, говорить Ukr.Media. Як їх правильно фарбувати?

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

👀 Обираємо якісну туш для вій

Для початку, треба обрати дійсно якісну косметику. І хоча майже всі туші для вій (і люксових брендів, і категорії мас-маркету) мають однаковий склад, все ж, дорожчі туші – якісніші. Інгредієнти можуть бути одними й тими ж, але їх первісна якість буде впливати і на якість нанесення туші.

Туш зазвичай складається з воску, води, речовин, що з’єднують ці дві субстанції, і пігменту. Головний секрет хорошої туші для вій – це щіточка. Отже, якщо ви вже знайшли свою ідеальну туш, не викидайте щіточку після того як туш закінчиться. Її можна використати знову для улюбленого ефекту фарбування вій.

👀 Важлива техніка нанесення

Візажисти стверджують, що вії, що злиплися, – це проблема не самого засобу, а техніки нанесення. Багато хто припускається одних й тих же помилок, намагаючись зробити вії густішим і об'ємнішим, або довшим. А в результаті отримують злиплі! Це не тільки негарно, але і може нашкодити віям, зробивши їх дуже ламкими.

Експерти з макіяжу говорять про те, що туш для ідеального нанесення має бути трохи підсохлою. Якщо туш нова і ще занадто рідка, акуратно видаліть надлишки туші, витираючи їх об флакон, і дайте пензлику підсохнути на повітрі приблизно 30-40 секунд. Тепер ви можете нанести туш зовсім без грудочок!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

👀 Як правильно фарбувати вії тушшю?

Є різні техніки нанесення, які можуть зробити вії довшими, об'ємнішими, густішими або навіть сформувати “погляд лисички” і змінити розріз ока. Знаючи особливості своїх очей, ви можете досягти того ефекту, який вам необхідний.

Не забувайте, що краще для денного макіяжу наносити туш в 1-2 шари. А для вечірнього можна нанести і 3-4, але важливо, щоб туш була дійсно злегка підсохла, тоді вії не склеюватимуться.

Якщо хочете зробити погляд більш виразним, а вії – візуально довшими, краще не зловживати тушшю, наносячи її в багато шарів. Профарбуйте лінію росту вій (міжвійка) коричневим або графітовим олівцем – це подовжить вії і зробить око більшим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Простий секрет використання трохи підсохлої туші може справді спрацювати. А якщо ваша туш вже занадто суха, є секрети щодо її “відновлення” – дізнайтеся та користуйтесь!