Рослини, які проженуть міль з вашого дому: що треба тримати під рукою

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Трави проти молі. Фото: Хочу!

Маленька комаха може принести багато клопоту

Маленькі шкідники можуть створити для господинь багато неприємностей. Адже міль полюбляє ховатися у темних куточках, шторах, шафках та під килимом та псувати речі з неймовірною швидкістю.

Передусім, якщо ви помітили вдома міль, потрібно провести генеральне прибирання, а тоді розпочинати боротьбу зі шкідниками. Які засоби найдієвіші проти молі, розповідає santeplusmag.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після прибирання ретельно пропилососьте килими та проведіть обробку розчином оцту з водою особливу увагу приділяючи шафкам всередині. Для того, щоб міль більше не з’являлася вдома залучіть деякі рослини, що чудово вілляють шкідників діючи, як природні репеленти.

М'ята і гвоздика

Вони володіють надзвичайно сильним запахом, який не подобається комахам. Підійде будь-який варіант: м'ята у вигляді листя, ефірних олій або навіть спирту.

Лаванда або чебрець

Ці аромати також добре попередять появу молі. Стійкий запах цих рослин комахи ненавидять. Покладіть трави у полотняні мішечки і розвісьте у шафі.

Лавровий лист і розмарин

Чудово відлякують міль як у сушеному, так і свіжому вигляді. Також сушена цедра лимона попередить появу цих набридливих створінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували позбутися молі чудовим лайфхаком, який використовували наші бабусі. Спробуйте і переконайтеся, що він діє просто безвідмовно.