Щоб навчатися очно: покрокова інструкція для переведення дитини ВПО до місцевої школи

Діти

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Оформлення у школу дітей ВПО.Фото: golos.com.ua

Діти внутрішньо переміщених осіб можуть навчатися очно за місцем перебування

З 1 вересня 2025 року діти внутрішньо переміщених осіб повинні навчатися очно за місцем перебування. Звичайно, якщо це дозволяють безпекові умови.

Як перейти в школу за місцем перебування детально розповідають на Telegram-каналі Міністерства освіти і науки України (МОН). Для цього батькам необхідно зробити кілька важливих кроків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Діти, переміщені внаслідок російської агресії, з 1 вересня 2025 року будуть навчатися очно в школах за місцем свого фактичного перебування там, де це позбавлене безпекових умов. Очне навчання забезпечити дітям якісну освіту, інтеграцію в нову громаду, розвиток м'яких навичок та індивідуальний підхід учителя.

Як перевести дитину ВПО до місцевої школи

  • Отримати від школи, де дитина навчається дистанційно, інформацію про зміни з нового навчального року;

  • на сайті Інституту освітньої аналітики перевірити, наявність місць у школі за місцем проживання дитини;

  • подати заяву в одну із шкіл та проінформувати поточний навчальний заклад про переведення;

  • директор дистанційної школи переводить дитину в новий заклад.

Якщо у школі немає місць

Якщо в місцевій школі на момент подачі заяви немає вільних місць, дитина зможе продовжити навчатися дистанційно. Для цього потрібно надати директору школи підтвердження відсутності місць із посиланням на сайт Інституту освітньої аналітики. Дистанційний заклад освіти оформлює відповідний наказ про подальше дистанційне навчання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які є варіанти для навчання дітям, що перебувають за кордоном. Через повномасштабне вторгнення поганих сусідів багато українських дітей змушені навчатися далеко від Батьківщини.