Щоб навесні не лити гіркі сльози: 4 правила для зберіганння цибулинок квітів

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Цибулинки квітів. Фото: epicentrk.ua

Цибулини квітів гарно зберігатимуться, якщо дотримуватися деяких правил

Восени квітникарі ретельно прибирають клумби та готуються до наступного сезону. Важливо вчасно викопати цибулини квітів та правильно зберегти їх до наступної посадки, щоб навесні мати багато красивих та яскравих квітів.

Не можна просто скласти цибулини у пакет та поставити його в підвалі. Адже вони повністю згниють і садити не буде що. Дотримуйтеся кількох важливих правил і матимете багато матеріалу для садіння навесні, радить канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Порада №1. Ретельно переберіть кожну цибулину оглядаючи її з усіх боків. Якщо помітили сліди підгнивання - викидайте без жалю, адже вони пошкодять здорові цибулинки.

  • Порада №2. Потрібно добре просушити насіння на свіжому повітрі у суху погоду. Попередньо позбудьтеся з головок зайвої землі та видаліть старе коріння і лушпиння, що відшаровується.

  • Порада №3. Підготуйте слабкий розчин марганцівки та потримайте посадковий матеріал у ньому 20 хвилин, після чого знову добре висушити цибулинки.

  • Порада №4. Зберігайте головки у темному підвалі, який добре провітрюється, щоб запобігти гниттю і псуванню. Можна тримати у паперових пакетах, тирсі чи сіні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як садити нарциси осінню. Зробіть так, і навесні матимете багато яскравих квітів.