Щоб не в'янув і не сох: 6 способів зберегти буряк на зиму

Сад і город
606

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Зберігання буряка на зиму. Фото: Unsplash

Способи для соковитості буряка, щоб і для борщику і для салату згодився

З кінцем городнього сезону виникає питання, де і як краще зберігати буряк на зиму. Не у всіх людей є льох чи погріб, більшість можуть знайти місце дише на балконі.

Найкращими 6 способами збереження овочів поділилася yaskravaklumba. При такому зберіганні буряки будуть соковитими, не втратять своїх властивостей та не в’янутимуть до наступного врожаю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Льох. Найпопулярніший спосіб. У підготовленому льосі спорудіть стелажі чи ящики для зберігання. Лише не варто ставити ящики впритул до стіни і безпосередньо на підлогу.

  • Пісок. Просіяний пісок висипаємо на дно дерев’яної чи пластикової ємкості. Потім викладаються головки буряка. І знову шар піску у кілька сантиметрів. Як альтернативу можна брати хвойну тирсу або сіль.

  • Пакети. Можна зберігати кілька місяців. У пакети потрібно закладати попередньо очищені та підготовлені буряки. У будь-якому випадку утворюватиметься конденсат на поліетиленових стінках, тому у пакетах необхідно поробити маленькі отвори.

  • Вдома. У коморі чи на полиці можна зберігати у дерев’яному ящику чи пакеті. Головне, тримайте овочі на нижніх полицях, де прохолодніше і якомога далі від опалювальних приладів.

  • На балконі. Головне тримати буряк накритим або у темному місці періодично відкриваючи вікно на провітрювання.

  • Холодильник чи морозилка. Термін зберігання буряка в холодильнику - 30-40 діб, потім втрачається волога і корисні властивості. Буряк помити, висушити та помістити в пакети. У морозилці - порізати на шматочки і розфасувати в маленькі пакетики з мінімумом повітря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували спосіб швидкого варіння буряка. З ним не потрібно варити його годинами.