Силіконові форми більше не будуть жирними: лайфхак для бездоганного миття

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Помити силіконові форми надзвичайно просто. Фото: shuba.life

Після випікання форми завжди лишаються жирними

Господині, які часто і багато печуть, добре знають, що силіконові форми залишаються жирними навіть після ретельного миття мийним засобом. Щоб відмити їх до скрипу потрібно очищати кілька разів або довго замочувати у розчині.

Позбутися слідів жиру на силіконі можна простим ефективним способом. Він також позбавить від специфічного запаху, який часто залишається після випікання. Ми пропонуємо 2 відмінних способи з содою та лимонною кислотою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сода+гель для посуду

Закип’ятіть на газу каструлю з 5-6 л води та додайте 2 ст.л соди і 2 ст.л мийного засобу. Ретельно перемішайте та обережно покладіть силіконові форми. Варіть протягом 10 хвилин. Далі залишиться лише промити форми чистою водою.

Лимонна кислота

У миску налийте 2 л теплої води та додайте лимонну кислоту. Для відмінного результату вистачить 20 г. Покладіть форми у воду та залиште на 30 хвилин періодично помішуючи. Споліскуємо теплою чистою водою і залишаємо висохнути.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як відмити духовку до блиску простим способом. Не знадобиться жодної краплі хімії, а результат вас просто вразить.