Скільки потрібно солі на кілограм квашеної капусти: відома ідеальна пропорція

Кулінарні підказки
983

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Для найсмачнішої квашеної капусти. Фото: Zaxid.net

Секрети досконалого рецепту

Квашена капуста – це не просто смачна закуска, а й справжнє джерело вітамінів. Кожен, хто її готує, має свій улюблений рецепт. Але існує кілька загальних правил, які допоможуть приготувати хрустку та ароматну капусту. Також ми розповідали, що ще можна додати у борщ.

Особливо тонкощі приготування капусти стосуються солі та її пропорції. Воно й не дивно - адже це другий основний інгредієнт після капусти. Розповідаємо про це разом із ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Яка капуста підходить для квашення

Найкраще підходить біла, щільна капуста. Уникайте зелених сортів та капусти з довгим качаном. Капуста має бути стиглою, але не перезрілою.

Скільки додавати солі

Одним з найважливіших питань при засолюванні капусти є кількість солі. Загальноприйнято вважається, що на 1 кг нарізаної капусти з морквою потрібно близько 20 г солі.

Якщо покласти її замало, капуста може швидко зіпсуватися, оскільки не буде достатнього консервуючого ефекту. Якщо забагато 0 капуста буде занадто солоною і втратить свій природний смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете приготувати смачну і хрустку квашену капусту. Також ми розповідали, навіщо сипати борошно у смажену картоплю.