Скільки вихідних буде в жовтні 2024 року і чи зроблять 1 жовтня неробочим днем?

Усі свята

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Календар вихідних днів жовтня. Фото: Хочу!

Календар вихідних днів на жовтень

У жовтні в Україні відзначаються багато важливих державних та професійних свят, а 2 жовтня нас очікує сонячне затемнення. Другого місяця осені відсвяткуємо День захисників і захисниць України, День учителя в Україні, День юриста та багато інших вагомих дат.

Деякі свята, які раніше відзначалися 14 жовтня, перенесені згідно з указами Президента України на 1 жовтня. Скільки робочих та вихідних днів матимемо у жовтні, розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли будуть вихідні в жовтні 2024

У жовтні 31 календарний день, з яких працюватимемо 23 дні та матимемо 8 вихідних. Закон України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" не передбачає додаткових вихідних, тому відпочиватимемо лише у суботи та неділі. Це стосується державних установ, а щодо приватних - роботодавець може надати вихідні на свій розсуд.

У жовтні вихідними днями будуть: 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26, 27.

День захисника - це державне свято, тому у мирний час у понеділок 30 вересня 2024 року був би скорочений робочий день, а вівторок 1 жовтня - вихідний. Проте у воєнний час додаткові вихідні скасовано.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

27 жовтня Україна востаннє переведе годинники на зимовий час. З 2025 року переведення годинників більше не відбуватиметься.