Стане знову білосніжним та зникнуть навіть безнадійні плями: 3 ефективні способи відбілити тюль

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Ідеально білий тюль. Фото: domshto

Відбілити тюль можна самостійно підручними засобами

Тюль на вікні потрібно регулярно прати, адже під час провітрювання постійно летить пил та осідає бруд. Також тканина має здатність вбирати у себе сторонні запахи.

Для відбілювання тюлю у домашніх умовах найкраще скористатися підручними засобами. Вони не викликають алергії та впораються з завданням не гірше за рекламовані відбілювачі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сода

Надзвичайно ефективно позбавить бруду, неприємних ароматів та чудово відбілює тканину. Потрібно закип’ятити 5 л води, додати 2 ст.л соди і 2 ст. л прального порошку. Вимкнути воду та покласти у каструлю тюль. Через 30 хвилин - прати, як звичайно.

Сіль

Сіль здатна впоратися навіть з безнадійними плямами та відбілити тюль. Цей спосіб активно використовували наші бабусі у яких не було спеціалізованих хімічних засобів. У велику миску налити 10 л теплої води, додати 100 г порошку та 100 г солі найдрібнішого мелення. Розмішати суміш та покласти брудну річ. Залишити тюль на 12-14 годин і розпочинати прання.

Нашатирний спирт

У 10 л води розчиняємо 1 упаковку нашатирю, замочуємо тюль і лишаємо на добу. Краще накрити кришкою, щоб не відчувався інтенсивний аромат. Далі покласти у пральну машинку, додати мийний засіб та кондиціонер. Сушити на свіжому повітрі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найскладніше для господинь - прасувати випраний тюль. Але ми знаємо відмінний трюк, який дозволить забути про прасування.