Таке робили ще наші бабусі: чим мити посуд замість губки та щітки, щоб він аж сяяв

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Губки для посуду можна замінити простим засобом. Фото створене ШІ, Хочу!

Необов'язково мити посуд спеціальними губками, спробуйте замінити їх для експерименту

Зазвичай господині використовують для миття посуду спеціальні мийні засоби, які можна приготувати власноруч та губки чи ганчірки. Вважається, що лише так можна відмити тарілки до ідеальної чистоти.

Якщо вдома не виявиться чистої губки чи спеціальної ганчірки для миття, можна використати звичайну річ, яка знайдеться у будинку, як альтернативу. Чим можна замінити губку для миття посуду, щоб не погіршити якість і покращити відмивання, розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Замінити губку для миття посуду можна шматком звичайного тюлю. Це має багато переваг та суттєво зменшить витрати на гель для миття, адже така ганчірка дуже добре піниться. До того ж вона чудово вимивається під проточною водою.

Відріжте від полотна невеликий шматок, зв’яжіть його та перемотайте ниткою. Можна пришити тонку мотузку для зручності. Така альтернатива губці не забивається сміттям, легко переться та дезінфікується. Вона може впоратися зі значними жировими забрудненнями та навіть пригорілими частинками їжі. Також вона дешева і не вартуватиме вам жодної копійки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, для чого призначені металеві губки, якими часто миють посуд. Першочергово вони розроблялися для побутових потреб, а вже пізніше господині почали застосовувати їх для очищення тарілок, сковорідок та каструль.