В Україну прийшов холод та дощі, а десь навіть буде мокрий сніг: прогноз погоди на 29-30 вересня

Важливо знати
747

Богдана Карц

Головна редакторка

Де буде мокрий сніг: прогноз синоптиків. Фото: ukrinform.ua

Чого очікувати від погоди і чи варто вже діставати осінні речі з шафи?

Сьогодні українці відчули справжнє осіннє похолодання. Частину України накрили дощі зі шквальним вітром, а в одному з регіонів взагалі очікується перший мокрий сніг. Що підготував для нас кінець вересня і якими будуть останні дні місяця — дізнавайтеся далі!

Прогнозом погоди на неділю, 29 вересня, та понеділок, 30 вересня, ділиться Укргідрометцентр. Де дощитиме, а де слід очікувати на мокрий сніг — розповідаємо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

📌 Погода у неділю, 29 вересня 2024

У неділю в західних областях (крім Волинської та Хмельницької) очікуються значні дощі, вдень у західних та Житомирській областях також будуть пориви вітру до 15-20 м/с. У цих регіонах оголошено I рівень небезпечності, жовтий🟡

В Карпатах прогнозується сильний дощ. Тут оголошено II рівень небезпечності, помаранчевий🟠

Про це повідомляє Укргідрометцентр.
Погода в Україні 29 вересня 2024 року: карта. Фото: Укргідрометцентр
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

📌 Погода у понеділок, 30 вересня 2024

В західних областях у понеділок буде сонячно. Синоптики прогнозують мінливу хмарність та невеликий дощ. Середня нічна температура повітря триматиметься на рівні +5…+8 градусів, вдень повітря прогріється до +10…+13 градусів.

В північних областях буде сонячно, мінлива хмарність, місцями також невеликий дощ. Нічна температура повітря — від 6 до 10 градусів тепла, денна +12…+16 градусів.

В центральних областях тиждень почнеться з сонячної погоди: прогнозується мінлива хмарність, без опадів. Вночі температура повітря триматиметься на позначці 10-12 градусів тепла, а вдень повітря прогріється до +21…+24 градуси.

В південних областях також буде сонячно, мінлива хмарність, без опадів. Нічна температура повітря буде вищою: +15…+13 градусів, а вдень на півдні України очікується +23…+25 градусів.

В східних областях сонячно, мінлива хмарність, без опадів. Вночі прогнозується +12…+15 градусів, вдень температура буде +23…+25 градусів.

В Криму в останній день вересня буде сонячно. Прогнозується мінлива хмарність, без опадів. Нічна температура повітря — від 11 до 13 тепла, вдень буде 26-28 градусів вище нуля.

Такий прогноз надає на 30 вересня 2024 року Укргідрометцентр
Погода в Україні 30 вересня 2024 року: карта. Фото: meteo.gov.ua

Крім того, повідомляється, що на високогір'ї Карпат початок нового тижня принесе дощ та мокрий сніг, а температура протягом доби, 30 вересня, коливатиметься від 0 до 5° тепла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чи буде цього року рання зима в Україні. Синоптики вже діляться першими прогнозами щодо погоди на кінець осені та початок зими 2024/2025.