Вам треба це знати, щоб пережити відключення: правила зберігання їжі без холодильника

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ШІ / Поради для зберігання їжі під час відключень

Поради для відключення світла

Зберігання продуктів - один із викликів, з якими в період відключень світла мають справу всі українці. Ми розповідали, як правильно зберігати розрізаний кавун. Тепер розповідаємо, як пристосувати до відключень світла.

Відключення електроенергії створюють певні труднощі, особливо коли мова йде про зберігання продуктів. Разом із “20 хвилин” ділимось кількома порадами, які допоможуть вам зберегти їжу свіжою довше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зберігання продуктів - на що звернути увагу

Правильна температура

Більшість продуктів швидко псуються при кімнатній температурі. Оптимальна температура для зберігання м'яса, риби та молочних продуктів – в холодильнику.

Терміни придатності

Перед зберіганням обов'язково перевірте дату виробництва та термін придатності продуктів. Вживайте продукти до того, як їм надійде термін.

Прохолодне місце

Якщо холодильник не працює, спробуйте знайти прохолодне місце. Гарним рішенням будуть, наприклад, підвал або льох. Ефективний спосіб охолодження продуктів - сухий лід.

Консервування в домашніх умовах

Якщо ви ще не думали про консервацію, зараз саме час. Варення, сушіння, квашення – відмінні способи заготівлі продуктів на тривалий термін. Консерванти, такі як сіль, допоможуть зберегти свіжість м'яса та інших продуктів.

Чим швидше ви вживете продукти після відключення електроенергії, тим менше ризик харчового отруєння. Врахуйте це, плануючи покупки, і не купуйте великі запаси того, що швидко псується.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими простими порадами ви зможете легше пережити період відключень. Також ми розповідали, скільки може зберігатись у холодильнику готовий борщ.