Важливі зміни на дорогах України з 1 листопада 2024: які обмеження швидкості руху на "зимовий період"

Гаджети та авто
695

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зміни обмеження швидкості руху. Фото6 just-avto.kiev.ua

На дорогах буде проведена заміна знаків

У зимовий час небезпека на дорогах для водіїв, пасажирів і пішоходів є підвищеною. Тому з 1 листопада 2024 року змінюються обмеження швидкості руху, адже зупинити авто на слизькій дорозі чи в ожеледь буває надто складно.

Правила дорожнього руху не змінюються - вони перейдуть на “зимовий період”. Про це у пряму ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На тих ділянках доріг у деяких містах країни, де було дозволено підвищення обмеження швидкості до 80 км/год, дорожні знаки замінять на обмеження швидкості до 50 км/год.

У деяких містах нашої країни, зокрема Києві та Дніпрі, на тих ділянках дорожнього руху, де це дозволяють і дорожні обставини, і безпека дорожнього руху, встановлювались знаки вищого обмеження швидкості. Тобто 80 км/год на літній період. Цей період зараз закінчується, і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості - 50 км/год. Таким чином, Правила фактично не змінюються, а наступає зимовий період, який не передбачає інші обмеження швидкості руху,
розповів Олексій Білошицький.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які зміни відбулися у ПДР з початком року. Кого вони стосуватимуться, розповідаємо тут.