Вивчила англійську по книгах "Гаррі Поттер", займалась балетом та була моделлю: цікаві факти про Аню Тейлор-Джой

Знаменитості

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Аня Тейлор-Джой — від моделі до зірки Голлівуду. Скриншот

Дізнайтесь більше про зірку Голлівуду

Аня Тейлор-Джой — молода, але дуже успішна актриса. Ви могли бачити її в серіалі "Гострі картузи" та фільмі "Хід королеви". Однак чи багато ви знаєте про цю зірку кіно? Цікаві факти з біографії та особистого життя Ані Тейлор-Джой читайте далі на Хочу!

10 цікавих фактів з біографії Ані Тейлор-Джой

Блискуча кар'єра Ані Тейлор-Джой. Фото: instagram.com/anyataylorjoy

Аня Тейлор-Джой народилася 16 квітня 1996 року в Маямі, штат Флорида, США. Але виросла вона в Буенос-Айресі та Лондоні. Вік — 28 років. Знак Зодіаку — Овен. Зріст — 169 см, вага — 54 кг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Майбутня актриса зростала в родині Денніса Алана Тейлора, колишнього банкіра, та Дженніфер Марини Джой, психолога. Її тато має аргентинське, англійське та шотландське коріння, а мати народилася в Замбії в родині англійця та іспанки з Барселони. Аня Тейлор-Джой отримала американське громадянство завдяки своєму народженню в Маямі, що відбулося під час відпочинку її батьків. Однак дівчина довгий час соромилась свого походження.

Дитинство Ані пройшло в Буенос-Айресі, де вона навчалася до шести років, після чого її родина переїхала до Лондона. Переїзд до Лондона був для неї складним. Там дівчина протягом двох років не хотіла вчити англійську і спілкувалася лише іспанською, сподіваючись, що це змусить батьків повернутися до Аргентини. Проте завдяки дядькові, який читав їй книги про "Гаррі Поттера" мовою оригіналу, вона поступово подолала свою впертість.

До 15 років Аня займалася балетом. Вона могла б стати зіркою балету, якби не одне "але"…

Травматичний переїзд і шлях до успіху Ані Тейлор-Джой. Фото: instagram.com/anyataylorjoy

У 17 років Аню Тейлор-Джой помітила модельна агенція Storm Management біля універмагу Harrods у Лондоні. Саме так почався шлях до слави цієї дівчини.

На початку своєї кар'єри Аня знімалася переважно у фільмах жахів — "Морган", "Спліт", "Чистокровні" та "Відьма". Дівчина не хотіла бути обмеженою одним типом ролей й згодом змогла розширити свій акторський репертуар. Наразі фільмографія Ані Тейлор-Джой налічує ще такі роботи, як "Гострі картузи", "Емма", "Хід королеви", "Минулої ночі у Сохо", "Меню", "Дюна" та "Шалений Макс: Фуріоса".

Аня Тейлор-Джой у серіалі "Хід королеви". Скриншот
Аня Тейлор-Джой у фільмі "Меню". Скриншот
Аня Тейлор-Джой у фільмі "Дюна". Скриншот

За плечима Ані Тейлор-Джой також є чимало престижних нагород. Актриса отримала "Золотий глобус", премію Гільдії кіноакторів, а ще була номінована на "Еммі".

Особисте життя Ані Тейлор-Джой не надто яскраве, але доволі щасливе. У 2021 році актриса почала зустрічатися з американським музикантом Малкольмом Макреєм — фронтменом рок-гурту More. Пара одружилася в кінці вересня 2023 року в Palazzo Pisani Moretta у Венеції.

Чоловік Ані Тейлор-Джой. Фото: Getty Images
Де зіграли весілля чАня Тейлор-Джой і Малкольм Макрей. Фото: Getty Images

Аня Тейлор-Джой довгий час фарбувала волосся в темний колір, хоча її природний відтінок — блонд. Вона вважала, що світле волосся може обмежити її у виборі ролей. Однак згодом вона повернулася до свого природного кольору і навчилася використовувати вразливість як свою силу.

А ще Аня Тейлор-Джой вміє грати на укулеле та електрогітарі, а також пише власні пісні. "Я пишу пісні і граю для себе. Це моє хобі, яке приносить мені задоволення", — зізнається актриса.

Аня Тейлор-Джой вміє грати на гітарі. Фото: instagram.com/anyataylorjoy
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, хто такий Фаб'єн Франкель. Не пропустіть 8 цікавих фактів про сера Крістона Коула з "Дому Дракона".