Хто зрадник? Після втечі з України Волошин поставив себе в один ряд з Зеленським: усі подробиці скандалу

Знаменитості
996

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Олександр Волошин. Фото: instagram.com/voloshyn_xx

Відомий блогер вирішив повернутися у публічний простір з черговими виправданнями?

Відомий інфлюенсер Олександр Волошин все більше занурюється у скандали після того, як розповсюдив російське ІПСО. При чому за чутками ситуація зайшла настільки далеко, що він втік з України та поринув “в позапублічне іспанське життя”.

І все ж, судячи з усього, блогер готує повноцінне відео, в якому свою “особисту думку” щодо війни він вирішив порівняти з висловлюваннями Володимира Зеленського та Михайла Подоляка. Чому блогер поставив себе в один ряд з президентом та його радником — розповідаємо на Хочу!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Почнемо з головного: як відомий блогер став “зрадником” та потрапив до Миротворця

Після ракетного удару по “Охматдиту” Олександр Волошин опинився серед тих блогерів, які почали поширювати російські наративи. Ймовірно, хлопець просто хотів висловити особисту думку, проте несвідомо в цей момент він “зірвав пластир” з великої всеукраїнської рани та почав говорити кремлівськими методичками. А саме — заявив, що Україна "не вивозить цю війну", у звʼязку з чим українській владі "треба зіграти" за правилами росіян.

Цікаво, що після цього Волошин неодноразово змінював свою думку. Спочатку після величезної хвилі хейту він записав відео, в якому визнав, що був неправий. Тоді блогер зазначив, що військові та експерти пояснили йому, що не так з наративами про “мирні переговори” з армією окупантів. Та навіть це не стало рятувальною шлюпкою для його репутації. Адже його занесли у базу “Миротворець”, порівнявши з сепаратистами.

Той момент, коли репутація працює проти тебе. Чому навіть благодійний вчинок Волошина породив лише скандали

Варто зазначити, що після трагічного удару по “Охматдиту” Олександр Волошин відразу відкрив великий збір на допомогу постраждалим. Та і тут не обійшлося без скандалів.

Разом з підписниками блогер зміг зібрати чималі кошти — майже 6 мільйонів гривень. Та несподівано його почали звинувачувати у розкраданні задоначених коштів. А все тому, що побачивши велику кількість донатів на рахунок “Охматдиту”, Олександр вирішив допомагати точково, тобто особисто людям, які постраждали від ракетного удару.

Зрозумів, що кошти на Охматдит на рахунки відправляти не будемо тому, що 90% людей написали мені, що допоможе точечно сім'ям. Я також підтримую це рішення, тому зараз моя помічниця зараз зв’язується з усіма, хто писав в дірект, шукаємо, кому потрібна допомога, хто готовий надавати пруфи, щоб ми шахраям не відправили кошти,
— зазначив тоді блогер.

Такий суспільний тиск знову сильно “вдарив” по блогеру, тому він закрив соцмережі. І хоча згодом Telegram-канал, який звинуватив Олександра у крадіжці, публічно перепросив у нього, у Мережі продовжували критикувати хлопця. А щоби повноцінно закрити ці питання сам Волошин надав повний звіт з розʼясненням, куди він передав зібрані кошти.

Мовчання репутацію береже, або Наочний приклад, що інколи краще промовчати

Оскільки політична позиція Саші Волошина не є експертною, а сам він перепросив за свої слова майже відразу, скандал міг би закінчитися та з часом забутися. І все ж блогер тільки погіршив своє положення.

А все тому, що свої слова він вирішив порівняти з висловами Володимира Зеленського та його радника Михайла Подоляка щодо переговорів з росією. Проте блогер не врахував, що слова президента є виваженими та обдуманими, а не емоційними та різкими. Тому коли Олександр почав знову /дещо/ маніпулювати темою переговорів з рф, хейт в його бік знову посилився.

Фото: скриншот

На тлі цього Волошин архівував свої публікації в Instagram та приховав усі відео на YouTube. Ба більше, на деякий час він вирішив щезнути з публічного простору, нічого не коментуючи.

І все ж, з часом соцмережі блогера знову оживилися. При цьому стратегію він обрав ту саму — порівнювати свої слова з експертними думками Володимира Зеленського, Михайла Подоляка та журналістки Наталії Мосейчук.

Тому у себе в Instagram Волошин анонсував відео, деталі якого поки приховує. Проте з обкладинки можна припустити, що блогер буде знову виправдовуватися за свої слова. Як саме — побачимо вже зовсім скоро.

Фото: скриншот
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що раніше Олександр Волошин обіднів на 36 мільйонів. Блогер зізнався, як втратив доступ до своїх грошей.