Їжа більше ніколи не пригорить: кулінарні хитрощі для сковорідки

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Сковорода більше не пригорить. Фото: prom.ua

Дбайливий догляд допоможе запобігати пригорянню продуктів

Їжа може пригоряти навіть у найвідповідальніших господинь. Це може трапитися з різних причин, особливо, якщо сковорода не антипригарна, а відмити пригорілі залишки значно важче, ніж столітній нагар.

Деякі рекомендації допоможуть уникнути прикрих ситуацій при приготуванні їжі. Як робити, щоб нічого не зіпсувало кулінарний процес, радить kylinaria.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Запам’ятайте, що готувати потрібно лише на чистій, сухій сковороді, яка має бути не холодною. Продукти теж мають бути кімнатної температури та не вологі, адже волога знижує температуру олії, що часто призводить до пригорання. Краще перед використанням промокнути їх паперовим рушником чи серветкою.

Як діяти, коли їжа пригоріла

Потрібно налити воду в сковороду та засипати трохи соди. Після цього суміш довести до кипіння, зачекати 1-2 хвилини та добре промити сковороду.

Також сковороду варто прожарити із сіллю протягом пів години, а коли охолоне, сіль прибрати. Тоді покладіть скибочки хліба і просмажте їх без олії, щоб ввібрати у себе залишки їжі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дбайливі господині вміють знайти вихід з різних ситуацій. Навіть перетворити звичайну сковорідку для приготування їжі на антипригарну.