За захист неньки-України! Сильна молитва, яку варто прочитати до Бориса і Гліба

Усі свята

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Молитва до святих Бориса і Гліба. Фото: kropekk_pl

Розповідаємо, яку молитву читають віряни в День мучеників благовірних князів Бориса і Гліба

Сьогодні, 6 серпня, відзначають не тільки Преображення Господнє, а й День Бориса і Гліба за старим стилем. Так-так, попри те, що Україна перейшла на новий календар, чимало вірян звикли святкувати релігійні дати по-старому. А помолитись зайвим не буває, тож ділимось з вами сильною молитвою до святих — за захист нашої України.

Борис і Гліб були молодшими синами київського великого князя Володимира Святославича, також відомого як — рівноапостольний князь Володимир. Вони народилися незадовго до Хрещення Русі, здобули хорошу освіту, читали релігійні книги й планували присвятити себе служінню Богу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Та в 1015 році вони стали жертвами вбивства, яке організував їхній старший брат Святополк. Він боявся їх як можливих суперників у боротьбі за владу, що почалася після смерті їхнього батька.

Борис і Гліб знали про намір Святополка позбавити їх життя, але не стали ховатися і смиренно прийняли смерть від убивць. Спочатку був убитий Борис на березі річки Альти, а незабаром після цього загинув Гліб.

За свою мученицьку смерть від рук земляків Борис і Гліб були канонізовані церквою як святі. Вони стали першими святими на Русі, зарахованими до лику мучеників-страстотерпців. Обрана сьогоднішня дата для їхньої пам'яті не є випадковою — саме в цей день їхні мощі були перенесені до храму у Вишгороді.

Цього дня віряни вшановують пам’ять Бориса і Гліба, а також звертаються до святих з проханнями захистити нас від злих росіян та подарувати нашій країні перемогу. Ось сильна молитва, яку варто прочитати.

Молитва до святих Бориса і Гліба

О, святі світлі мученики, що трудилися на Христовій ниві, і віру Христову по рідній землі, як золоте зерно, сіяли, і зі злої руки брата вашого окаянного погинули! Молимо вас: будьте нам, вашому українському народові, оборонцями й опікунами святими перед Богом. Учиніть своєю - даною Вам Господом владою святою і своїми молитвами перед небесним Вітцем, щоб наш народ не зазнав ніколи більше наруги і шкоди від незгідливих рідних синів своїх і щоб окаянних між нами вже не було, як і будь-яких чвар і конфліктів, непорозумінь та ворожнечі.

Небесною милістю і благодаттю Святого Духа благословіть нас, святі мученики за віру Христову, чесно, справедливо й праведно жити - у братній єдності, злагоді і любові та, зрештою, до давньої сили й добра дійти і в добрій долі Господа нашого і Спасителя Ісуса Христа правдиво прославляти, дякувати і служити Йому. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть 4 найсильніші молитви на Преображення Господнє. Їх варто прочитати кожному!