Забудьте про цю дату! Чому українцям не слід вітати рідних з Днем сім'ї 8 липня

Усі свята

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

Чому не слід святкувати День сім'ї 8 липня в Україні canva.com

Про це варто знати кожному свідомому українцю. Ще одне свято, про яке слід забути…

Наш розділ «Свята» має велику популярність серед читачів та регулярно оновлюється, адже тут ми повідомляємо про важливі святкові дати, які відзначають в Україні. Також ми висвітлюємо інформацію щодо свят, про які з деяких причин слід забути, як про страшний сон. Ця стаття якраз про те, чому українці не святкують 8 липня…

Якщо ви побачите сьогодні у мережі привітання з Днем сім’ї, ось що вам слід знати.

Чому не слід святкувати День сім'ї 8 липня в Україні

День сім’ї, День родини 8 липня — це свято, що відзначають на болотах. Цю дату намагався започаткувати в Україні президент-втікач віктор янукович у 2012 році, підписавши Указ 1209/2011 Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят, переймаючи ідею від росіян. Там дата носить назву День сім'ї, кохання та вірності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як з'явилося свято День сім'ї 8 липня

Це свято було ініційоване депутатами держдуми рф у 2008 році, але офіційно затверджене путіним лише у 2022 році. Свято почалось з міста Муром у Володимирській області в рф, де хотіли вшанувати православних святих Петра і Февронії, які померли 8 липня. Тож спочатку дату зробили днем міста, а тоді почали популяризували як альтернативу Дня святого Валентина.

Проте для України ця дата Дня сім'ї не є традиційною, а від всього, що дає хоч якісь відсилки до країни-агресора, наше суспільство відмовляється.

В Україні є своя дата святкування Дня сім'ї

Також зазначимо, що 28 липня 2023 року Указом президента України Володимира Зеленського № 455/2023 був встановлений День сім'ї 15 травня, який співпадає з Міжнародним днем сім'ї (започаткований ООН ще в 1994 році). Тож тепер ми святкуємо важливе свято з усім цивілізованим святом 15 травня.

Тому сподіваємося, що День родини 8 липня кане в Лету, як і День синів 22 листопада.

Чому українцям не слід святкувати День родини 8 липня pixabay.com

Також не пропустіть важливу інформацію про церковні свята липня. Що і коли святкуємо, читайте за посиланням.