Закінчується Успенський піст: корисні поради про те, як правильно вийти з посту

Усі свята

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

Як правильно вийти з Успенського посту: корисні поради Фото: pixabay.com

Віряни, що дотримувалися усіх рекомендацій та щиро постували, мають також знати наступну інформацію

Нагадаємо, після переходу ПЦУ та УГКЦ на новий календар дати деяких свят та постів відповідно змінилися. І цього року вперше Україна дотримувалася Успенського посту з 1 по 14 серпня. І оскільки піст закінчується напередодні Успіння Пресвятої Богородиці, що тепер святкується 15 серпня, маємо кілька порад, як правильно вийти з Успенського посту. Візьміть наступну інформацію до уваги.

Як вийти з Успенського посту

Християни, що дотримували Успенського посту, впродовж двох тижнів притримувалися обмежень у їжі, вели праведний спосіб життя, не грішили, багато молилися та робили добрі справи. У цілому очищали душу й тіло. Закінчення Успенського посту — також важливий момент, який варто враховувати, аби не нашкодити своєму здоров’ю. Далі ми зібрали кілька рекомендацій про те, як правильно вийти з Успенського посту.

Як правильно вийти з Успенського посту: рекомендації Фото: pixabay.com
  1. Не переїдати: коли заборони на вживання певної їжі спадають, багато хто починає швидко і багато їсти, однак це може призвести до погіршення самопочуття. Краще їсти малими порціями частіше, вживаючи легку, більш пісну їжу.

  2. Важку, смажену, жирну та копчену їжу вводити в раціон поступово: це потрібно для того, аби організм справився з перетравлюванням. Оскільки в період посту зменшується виробництво травних ферментів, навантаження потрібно давати дозовано.

  3. Алкоголь: тут та ж історія, що й з пунктом вище.

  4.  У цілому перші дні після виходу з Успенського посту слід вставати з-за столу з легким відчуттям голоду.

  5. До справ духовних: в останній день Успенського посту треба обов’язково помолитися, подякувати Богу за захист і все хороше, що було з вами, попросити про благословення. Також присвятіть час тому, щоб подумати про те, чого вам вдалося досягти у період Успенського посту, поставити високі духовні цілі на майбутнє. Не забудьте також закріпити важливий період доброю справою.

Як вийти з Успенського посту 2024: поради Фото: pixabay.com

Сподіваємося, ця інформація була для вас корисною.

Також вам може бути цікаво, коли у 2024 році ми святкуємо Горіховий Спас. Все, що варто знати, вже у нашій статті за посиланням.