Залиште сьогодні ліфчики вдома: як відзначити День без бюстгальтера

Усі свята

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Картинка день без бюстгальтера. Фото:odezhda

13 жовтня відзначають Міжнародний день без бюстгальтера

Існує свято День народження бюстгальтера, а 13 жовтня у сіті відзначають Міжнародний день без бюстгальтера.

Назва “бюстгальтер” з’явилася раніше самого винаходу – у 1905 році в журналі Vogue і дослівно означало “підтримка”. Метою цього дня – привернути увагу до боротьби з раком молочної залози, розповідає daytoday.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Історія свята

Це свято не має точного походження. За однією з версій його запропонувала відзначати користувачка Фейсбуку у 2011 році, а після оголошення жовтня місяцем обізнаності про рак грудей свято запропонували перенести на 13-й день цього місяця.

Свято відзначається з 2011 року, хоча ідея з’явилась ще в 1960-1970 роках, коли жінки-активістки переконували всіх не носити цей аксесуар, адже, на їхню думку він пригнічує гідність жінки.

У Міжнародний день без бюстгальтера жінкам у світі пропонується залишити свої ліфчики вдома, щоб привернути увагу до боротьби з раком молочної залози. Вчасна діагностика та лікування надзвичайно важлива для жінок.

Картинка великий бюстгальтер. Фото: mybelizna
Картинка день без бюстгальтера. Фото: Хочу!
Картинка день без бюстгальтера. Фото: Хочу!
Кадр з фільму Ліфчик
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Носити чи не носити цей вишуканий предмет жіночої білизни вирішувати лише вам. Але зробити його непомітним під одягом можна за допомогою кількох хитрих трюків.