Це потрібно знати кожному: яку медичну допомогу можна отримати безкоштовно та без направлення

Здоров'я
911

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Види безплатної медичної допомоги. Фото: onclinic.ua

Види безоплатної медичної допомоги

За направленням сімейного лікаря пацієнти можуть пройти деякі аналізи повністю безплатно. Але громадянам потрібно знати, на які види медичної допомоги можна розраховувати безкоштовно та без направлення при потребі.

Експерти Національної служби здоров’я України надали роз’яснення, що можуть отримати громадяни з медичних послуг. Це важлива інформація, якою потрібно володіти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Види безоплатної медичної допомоги

  • екстрена медична допомога та екстрені госпіталізації (наприклад, медична допомога в разі гострого мозкового інсульту, гострого інфаркту міокарда та інших невідкладних станів);

  • первинна медична допомога;

  • консультації в амбулаторних умовах таких лікарів, як акушер-гінеколог, психіатр, психолог, нарколог, педіатр, фтизіатр, лікар, у якого пацієнт із хронічним захворюванням перебуває під наглядом;

  • діагностика та лікування туберкульозу, ВІЛ;

  • психіатрична допомога в стаціонарних умовах;

  • супровід і лікування дорослих і дітей із психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги.

Якщо вам не все зрозуміло, або ви прагнете отримати найповнішу інформацію стосовно послуг, можна зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, у яких випадках треба викликати швидку допомогу. Робити це слід лише в екстрених випадках, щоб не відібрати у важких пацієнтів шанс на життя.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.