Зібрали врожай? Тепер правильно підготуйте теплицю до наступного року

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Підготовка теплиці до наступного сезону. Фото: youtube

Не можна залишити теплицю після збору врожаю у тому ж стані на наступний рік

Після того, як весь урожай зібраний потрібно підготувати вашу теплицю до майбутнього сезону та якісно її помити. Це робити вкрай важливо та не можна залишити на потім.

Підготовка теплиці гарантує якісне зимування та уникнення хвороб. А також це позбавить шкідників і дозволить краще перенести холод. Які дії потрібно провести з теплицею до зими, розповідає канал Дача і Дім.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Очищення теплиці

Для початку видаляємо всі рослинні залишки, сміття і бур'яни. Промиваємо стінки зовні — чистою водою, всередині — дігтярним або господарським милом. Якщо є іржа на металі - її знімаємо 9% оцтом, а дерев'яні частини краще побілити розчином гашеного вапна з мідним купоросом.

Обробка ґрунту

Треба полити землю біопрепаратами на основі сінної палички або триходерми (наприклад, Фітоспорином або Триходермином). Не можна залишати теплицю відкритою, коли на вулиці холодно, адже бактерії припинять свою дію.

Підживлення землі

У землю потрібно додати компост, перегній та добрива (40-60 г суперфосфату і 25-30 г сульфату калію на м²). Найкраще перекопати ґрунт і засіяти його сидератами (фацелією, гірчицею, бобовими).

Поливна система

Не забуваємо очистити систему від осадів за допомогою 0,6% азотної або ортофосфорної кислоти та ретельно промити водою.

Зміцнення каркаса

Невідомо, чи буде взимку багато опадів, але, якщо у вашій місцевості випадає багато снігу, краще підготуватися і зміцнити каркас теплиці підпірками з розрахунку 1 шт. на 1,5-2 м.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці заходи допоможуть зберегти теплицю в належному стані та якісно підготуватися до наступного сезону. Раніше ми розповідали, чи варто нервуватися дачникам, якщо у теплиці позеленів ґрунт.