Жіночий бізнес: яких помилок варто уникати жінкам, щоб досягти успіху

Бізнес та гроші

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Помилки жінок у бізнесі. Фото: freepik.com

Типові помилки, яких варто уникати жінкам у бізнесі

Зазвичай, вважається, що великий бізнес - це прерогатива чоловіків. Але лише за останній рік саме жінки відкрили понад 154 тис. нових ФОПів та стали на чолі 10 тис. компаній в Україні.

Жінки мають добре розвинену інтуїцію, швидко навчаються, не бояться ризикувати та пізнавати нове. Проте існують типові помилки, яких потрібно уникати жінкам на шляху до успіху, розповідає glamour.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найпоширеніші помилки жінок у бізнесі

Намагатися всім подобатися. Звичайно, робота у колективі передбачає довіру і допомогу, але бажання допомагати може перетворитися на виконування чужих обов’язків. Щоб люди не почали зловживати вашою довірою, потрібно навчитися казати тверде “ні” та вчитися бути жорсткою. Інакше про просування кар’єрними сходами можна забути.

Хапатися за всі справи. Намагання зробити якомога більше різноманітних справ призведе до накопичення втоми і професійного вигоряння. Тому чітко плануйте свій день, не розпорошуйтеся на дрібниці і виділяйте для себе головні пріоритетні справи, які принесуть прибуток компанії.

Страх перетворитися на чоловіка у сукні. Щоб досягнути успіху, необов’язково бути агресивною, владною і не прислухатися до інших. Краса врятує світ, а чарівність та жіночність допомагає розв’язувати безліч справ спокійно та по-діловому.

Безініціативність. Місце жінки давно вийшло за рамки сім’ї, кухні та дітей. Не бійтеся проявляти ініціативу, вносити креативні ідеї та вступати у дискусії. Хороший працівник - це не лише людина, яка сумлінно виконує свою роботу, а й не боїться відстояти свою думку і швидко вчиться підлаштовуватися під зміни.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як навчитися грамотно планувати свій час та не скотитися до багатозадачності і вигорання. Адже досить часто другорядні речі розпорошують увагу і відволікають від головних цілей.