Зіпсуються та зламаються: 10 речей, які не можна зберігати на вулиці чи в сараї

Дизайн та інтер'єр
531

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зберігання речей у сараї. Фото: https://news.hochu.ua/ukr/cat-house/chistyi-dom/article-137567-balkon-ce-ne-zvalishhe-dlia-motloxu-iaki-4-reci-ne-mozna-tam-zberigati

Якщо в домі немає місця - люди зберігають речі в сараї та на вулиці

Не завжди габарити квартири чи будинку дозволяють зберігати речі у кімнатах. Часто для цього використовують балкони, підвали, сараї та навіть просто біля будинку на відкритому повітрі. Але деякі речі можуть зіпсуватися та зламатися, тому не рекомендується складати їх у непризначених місцях.

Іноді здається, що сарай чи гараж може стати ідеальним рішенням для розв’язання проблеми зберігання. Проте потрібно прийняти рішення, що важливіше: вільне місце у домі чи цілісність речей, розповідає realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Харчові продукти

Багато людей вважають доцільним зберігати консерви, запаковані крупи та печиво у гаражі чи сараї, але зміни температури можуть призвести до швидшого псування їжі. А в паперових коробках часто можуть заводитися шкідники та міль.

Одяг

Несезонний одяг, спальники, намети часто складають саме у сараї, проте вони можуть запліснявіти, якщо присутні перепади температури. Тому, якщо ви збираєтеся зберігати тканини у сараї, використовуйте водонепроникні контейнери.

Пропан

Резервуар з пропаном, який витікає або пошкоджується, може легко спровокувати пожежу або вибух, якщо газ накопичуватиметься в закритому приміщенні. Тому його потрібно зберігати лише на відкритому повітрі.

Документи

Такі речі, як важливі паперові документи вразливі до сонячного світла та перепадів температур. Зберігання їх у сараї чи гаражі може призвести до пошкоджень шкідниками, забруднення, цвілі, вицвітання та інших факторів, які можуть пошкодити або знищити їх.

Вино

Цей напій не любить коливань температури, тому зберігання у сараї призведе до погіршення смаку і втрати властивостей.

Холодильник або морозильна камера

Холодильник не любить холоду і повинен працювати набагато інтенсивніше при високих температурах, а це означає, що він споживатиме набагато більше енергії.

Книги

Якщо у сараї буде волого, ви ризикуєте втратити свою бібліотеку. Також шкоди можуть завдати міль та гризуни.

Дорогоцінності

Вони не лише забрудняться та можуть змінити колір від перепаду температури, а й стануть ласим шматочком для злодіїв.

Дерев’яні меблі

Коливання температур можуть призвести до деформації або розтріскування дерев’яних меблів і послабити клей, який використовується для з’єднань. Єдині меблі, придатні для зберігання у сараї - вуличні, адже вони призначені спеціально для свіжого повітря.

Фарба

Фарба є досить чутливою хімічною сумішшю, і вплив морозної температури може спричинити розшарування фарби, тому зберігати її потрібно лише у будинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які речі не призначені для зберігання у пластикових контейнерах. Адже це призведе до пошкоджень та втрати.