Знову стане білим всередині: як позбутися пожовтіння у холодильнику

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Пожовтіння у холодильнику. Фото: blog.comfy.ua

З часом холодильник може набувати жовтого кольору всередині

З часом холодильник навіть при регулярному митті та очищенні може набувати жовтого кольору всередині. Це зумовлене перепадом температур та накопиченням бруду. Особливо помітно таке пожовтіння пластику після регулярного відключення світла.

Миття звичайними засобами не дає ефекту та не повертає колір пластику у попередній стан. Проте деякі дієві способи можуть зробити це з легкістю, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Спирт. Попередньо протестуйте такий спосіб на непомітній ділянці техніки. Потрібно змочити ватний диск у спирті та протерти внутрішню поверхню.

  • Господарське мило. Звільніть холодильник від продуктів, а тоді вимийте його розчином мила з теплою водою. Залиште подіяти на 5 хвилин, а тоді промийте чистою ганчіркою та висушіть насухо.

  • Гель для посуду. Замочіть полиці та знімні деталі на кілька годин у розчині гелю з водою, а тоді промийте під проточною водою.

  • Хлоровмісні відбілювачі. Всі деталі, які знімаються треба замочити у розчині засобу з водою. Це добре прибирає жовтизну.

  • Сода і пральний порошок. Змішайте 1 ст.л соди з 1 ст.л прального порошку та 1 л води. Розмішайте та нанесіть на внутрішні поверхні холодильника. Через 3-4 години промийте водою і висушіть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як боротися з неприємними запахами з холодильника. Допоможе лише одна відома спеція.