Жовта смуга в унітазі більше не буде проблемою: як відмити її повністю

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чищення жовтої смуги в унітазі підручними засобами. Фото: Pexels

Маленька хитрість дозволить тримати унітаз в чистоті

Навіть при регулярному чищенні потужними хімічними засобами всередині унітазу часто з’являється жовта смуга. Вона практично не піддається очищенню, тому господиням потрібно докладати багато зусиль, щоб відмити її повністю.

Прості підручні засоби дозволять відмити жовту смугу та попередити її появу у майбутньому. Які засоби найефективніші для чистоти унітаза, розповідає unian.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Причини появи жовтої смуги всередині унітаза

Жовта смуга може з’являтися в унітазі, якщо у вас надто погана жорстка вода. Також вона може бути при умові, що унітаз рідко миється. Іноді може протікати бачок унітаза, а вода має у собі багато заліза, тому провокує появу іржі.

Чим прибрати жовту смугу

Сода. На жовту смугу потрібно нанести значний шар харчової соди, але робити це краще на ніч, щоб не користуватися унітазом та не змити порошок. Зранку смугу треба почистити йоржиком та змити водою.

Оцет. Потрібно скласти кілька шарів паперового рушника, просочити його оцтом і викласти вздовж смуги. Найкраще залишити на ніч, адже він має подіяти 10-12 годин. Зранку почистити мийним засобом та змити водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що регулярного очищення потребує не лише унітаз, а й його бачок. Це необхідно робити кожні 6 місяців, щоб подовжити життя сантехніки.