Зробіть це восени зі своїм городом: чим пролити ґрунт, щоб не нести заразу в новий сезон

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Знезараження грядок - важливий етап. Фото: znai.ua

Тонкощі осіннього знезаражування

Підготовка дачників до зими - це тривалий процес. Ми розповідали, як обробити часник перед посадкою під зиму. Тепер розповімо, як знезаразити ґрунт. 

За літо в грядках накопичується велика кількість патогенів. Саме тому ґрунт потрібно знезаразити, щоб наступного року рослини не постраждали від патогенів. Розповідаємо про це разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як знезаразити город восени

Перш ніж обробляти землю від збудників хвороб, з городу необхідно забрати всі рослинні залишки. Після цього їх слід обов’язково спалити, адже на них також можуть бути шкідники та збудники хвороб.

Після цього можна проводити обробку. Наприклад, мідним або залізним купоросом.

Як обробляти мідним купоросом

Саме це - найвідоміший препарат для боротьби із хворобами. Для знезараження ґрунту використовують 1%-вий розчин купоросу. Це пропорція 100 г на 10 л води. На городі витрачається 2 літри на кожен квадратний метр.

Як часто обробляти, залежить від типу ґрунту. Якщо у вас чорноземи та глинисті ґрунти, їх достатньо обробляти 1 раз на 4-5 років. А піщані та торф'яні потребують щорічної обробки.

Обробка залізним купоросом

Цю речовину також використовують для знезараження ґрунту. Але розчин роблять міцнішим — 3%-вий, або 300 г на 10 л води. Норма витрати — 2 л на кожен квадратний метр.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так ви приберете з грядок всі хвороботворні патогени і зможете виростити здорові рослини. Також ми розповідали, що варто посіяти після картоплі.