Без урочистостей та у різні дати: як святкують 1 вересня у різних країнах

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

День знань в різних країнах
1 вересня в інших країнах. Фото6 Хочу1

1 вересня у різних країнах святкують по-різному

Зовсім скоро у школах України пролунає перший дзвінок. Діти з радістю і нетерпінням вирушать назустріч знанням і новим знайомствам. Першокласники переповнені емоціями, а учні старших класів почуваються майже дорослими.

Цікаво, що у різних країнах перший дзвоник святкують по-різному. Не скрізь навчання починається першого вересні та й відмінності у зустрічі першого дня навчання різні. Як проводять цей день у різних країнах, розповідає galychyna.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Польща. Урочистостей немає, подарунок роблять лише вчителям молодших класів. Квіти тут дарують лише на День учителя - 14 жовтня та на випускний.

Чехія. Деякі школи влаштовують для учнів концерти з аніматорами та клоунами. Діти ідуть у перший клас 1 вересня, у 6 років після обов’язкової бесіди з психологом, який оцінює готовність до школи.

США. Школи США можуть вибрати день початку навчального року в рамках встановленого періоду – з середини серпня до середини вересня. У перший день навчання форма необов’язкова і лінійки та урочистостей немає. Також у США поширене home schooling – домашнє навчання, тому не всі першокласники поспішають в школу в цей день.

Австрія. Для найменших учнів концерт влаштовують старшокласники і вчителі та проводять екскурсію школою.

Німеччина. Фіксованої дати для Дня знань тут немає. В одних районах Німеччини навчальний рік може початися в серпні, в інших – у вересні.  Перший день в школі Німеччини зазвичай святковий. Може проводитися богослужіння, екскурсія в 3-4 класи для першокласників. Обов’язково урочисто проводять момент – святковий вихід нових учнів в супроводі класного керівника в класи із загального залу.

Франція. Для першокласників зібрання проводить директор, а учитель по списку збирає своїх учнів і веде до класної кімнати. Квіти тут дарувати не заведено.

Ізраїль. Навчання починається першого вересня, але місяць має багато вихідних. Святкова лінійка проходить під час другого уроку, під час якого школярі пишуть на повітряних кульках бажання і запускають їх у небо. Ізраїльські школярі традиційно носять футболку з емблемою школи.

Японія. День навчання припадає на 1 квітня. Святкова лінійка відбувається лише для учнів першого класу. Тут всі носять шкільну форму, а подарунки і квіти дарувати заборонено законом.

Індія. Навчальний рік також починається 1 квітня. Діти ідуть до школи у 4 роки. Урочистостей та квітів не передбачено. З раннього віку дітям прищеплюють любов до праці і рукоділля, навчають заробляти на прожиття і для школи. В індійських навчальних закладах для цього є спеціальні майстерні з ткацькими верстатами і кожен школяр повинен здати свою норму полотна. Гроші від продажу тканини йдуть на потреби школи. Викладачами є переважно чоловіки.

Камбоджа. Діти розпочинають навчання 1 жовтня. У школу ідуть в 4 роки,Ю а з трьох починаються підготовчі заняття. Вчителям дарують корисні подарунки.

Південна Корея. День знань відзначають у березні. Діти ідуть до школи у 8 років після обов’язкового іспиту. Діти з кращими результатами отримують право обирати навчальний заклад на свій розсуд, інші - за розподілом. Тому батьки, які бажають, щоб дитина вчилася в елітній школі, активно займаються її навчанням з 5-6 річного віку.

Нова Зеландія. Діти ідуть до школи у день, коли їм виповнюється 5 років. Для них проводять екскурсію школою.

Австралія. Навчання тут починається у лютому, коли закінчується літо.

Норвегія. До школи діти ідуть у кінці квітня, з шестирічного віку. Тут відсутні їдальні, тому школяр приносить з дому класичні бутерброди, яблуко і пачку з соком або холодним чаєм.

Фінляндія. Починається навчання в 7 років. Із 6 до 7 років більшість батьків (95%) віддають своїх дітей на підготовку до школи. Обов'язкова освіта — це 9 класів. Батьки не втручаються в освітній процес.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, коли краще віддавати дитину до школи. Адже не усі готові сісти за парти у 6 років.