Безпека та відповідальність - понад усе: 6 важливих порад для водіїв

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Важливі правила для водіїв
Правила для водіїв.Фото: Shutterstock

Поради, які стануть у пригоді і досвідченим водіям, і початківцям

Щодня люди сідають за кермо автомобіля з різноманітних причин. Доїхати до роботи, довести пасажирів, перевезти багаж чи з питань волонтерства. Важливо дотримуватися не лише правил дорожнього руху, а й порад, які зроблять поїздки безпечними та комфортними.

Для дороги не має значення, двадцять років ви за кермом чи перший тиждень. Для усіх важливо бути відповідальними та уважними. Ми публікуємо список правил, яких потрібно дотримуватися, коли ви знаходитеся за кермом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Не сідайте втомленими за кермо. Понад 50% водіїв віком від 18 до 24 років сідають за кермо втомленими, а це часто призводить до ДТП на дорогах. Від стану водія залежить швидкість прийняття рішень та швидкість реакції на ті чи інші події. 

Дистанція. Коли їдете на швидкості до 120 км/год, упевніться, що відстань між вами й авто попереду - не менше 90 м. Це дасть можливість пригальмувати, у випадку аварійної ситуації. У поганих погодних умовах цю відстань слід збільшити у 2 рази. Не буде зайвим вивчити методики обчислення оптимальної дистанції між вами та іншими автомобілями. Найпростіший спосіб визначення оптимальної дистанції – швидкість поділити на три.

Уважність. Завжди зберігайте уважність за кермом. Не відволікайтеся на гаджети і телефонні розмови.

Ремінь. Пристебнутий ремінь це запорука вашої безпеки і можливість залишитися живим під час аварії.

Перегони на дорозі. Не влаштовуйте гонки на дорогах, не ризикуйте обганяти інші авто.

Погодні умови. Завжди зважайте, що кермувати в дощ, вночі та під час туману значно важче. Люди швидше втомлюються та погіршується видимість. Зменшуйте швидкість до мінімуму та шукайте можливість перечекати негоду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про небезпечні водійські звички. Їх потрібно уникати, щоб поїздка пройшла вдало і безпечно.