Визначилися усі переможці! Хто тріумфував на 15-у міжнародному Одеському кінофестивалі

Кіно та серіали
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль
Фото: Facebook/odesaiff

Цього року кінофест проходив у Києві

20 липня відбулася церемонія закриття 15-го міжнародного Одеського кінофестивалю. Подробиці - в нашому матеріалі.

Цікаво, що цього року фестиваль проходив в Києві. Повідомлялося, що таке рішення було прийнято через повномасштабну війну.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Отож, під час церемонії закриття національне журі оголосило переможців в рамках кінофесту. Про це написало Детектор медіа.

Відтак, за думкою журі найкращою документальною стрічкою стала робота режисерки Ксенії Кравцової "Глядєлов". Кращим ігровим фільмом було обрано стрічку “Сірі бджоли” від Дмитра Мойсеєва. “Киснева станція” від Івана Тимченка здобула першу спеціальну згадку, а “Яса”, творцем якої виступив Сергій Маслобойщиков - другу особливу згадку.

Результати 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю
Скриншот

У номінації “Найкращий європейський фільм” титулу “Особлива згадка” був удостоєний фільм “Чорничні мрії”. Відзнака “Друга особлива загадка” була вручена норвезькому фільму “Секс” режисера Даґа Йогана Хауґеруда. Що ж до найкращої європейської стрічки, то тут пальму першості одержала робота “Майже нічого” польського режисера Ґжеґожа Дембовського.

Результати 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю
Скриншот

Зауважимо, що церемонію закриття кінофестивалю відвідало багато українських зірок. Зокрема, там з'явилися і знаменита акторка Ольга Сумська.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як чотирилапа зірка знову відвідав Каннський кінофестиваль. Вперше пес вийшов на червону доріжку у Каннах минулого року, коли там відбулася прем'єра стрічки “Анатомія падіння”.