7 фільмів для приємного та спокійного перегляду після важкого дня (+ТРЕЙЛЕРИ)

Що подивитися ввечері - 7 найкращих фільмів - трейлери та описи
Кіно на вечір. Фото: espreso.tv

Ми зібрали для вас найцікавіше кіно, яке можна переглянути у будь-який вечір, щоб відволіктися від щоденних турбот 😌

Іноді буває так, що найважливішим закінченням дня – після того, як душ прийнято, і гаджети, якщо пощастить, поставлені на зарядку – є перегляд правильного кіно. Тих самих фільмів, які дозволять не тільки заснути з легким серцем, але й прокинутися наступного дня, якщо вже не новонародженим, то з новим поглядом на цей світ. Ми представляємо добірку саме такого кіно.

"Короткі історії" (1993)

Фільм "Короткі історії" 1993 - опис, трейлер, чи варто дивитися
Фільм "Короткі історії" 1993 року. Фото з відкритих джерел у Мережі

Режисер Роберт Олтмен - одна з найпомітніших постатей так званого "Нового Голлівуду", епохи кінця 60-х і початку 70-х рр. минулого століття, коли руйнувалися багато основ старого кіно. Проте, можливо, свій головний шедевр Олтмен створив набагато пізніше, на початку 90-х – і це “Короткі історії”.

Це – універсальне тригодинне кіно. Його можна дивитися в будь-якому стані, з будь-якого місця і отримати від перегляду також можна все, що завгодно – від заряду бадьорості до почуття умиротворення чи розчарування у всьому людстві. Кілька літніх днів у Лос-Анджелесі. Безліч дрібних історій, пов'язаних в одну – історію цього самого роду людського. Але вам частіше буде смішно, ніж сумно. А ціле сузір'я чудових акторів, від Роберта Дауні-молодшого та Джуліанни Мур до Тіма Роббінса та Френсіс Макдорманд у цьому допоможуть.

"О, де ж ти, брате?" (2000)

Фільм "О, де ж ти, брате?" 2000 - опис, трейлер
Фільм "О, де ж ти, брате?" 2000 року. Фото з відкритих джерел у Мережі

У сучасному кіно не було оповідачів краще, ніж брати Коен. А оскільки останній на сьогоднішній день спільний фільм Ітана та Джоела Коенів вийшов досить давно, у 2018-му, саме час згадати про те, якими ж чудовими хлопцями були Коени як тандем. Звичайно, немає кращого кіно для перегляду перед тим, як вирушити дивитися солодкі сни, ніж “Великий Лебовскі”, хоча… Є ще феєричніша стрічка.

Отже, класична втеча із в'язниці. Але це вам не якайсь там “Втеча із Шоушенка”. Брати Коени не змушують глядачів нудитися в очікуванні того, коли ж головні герої втечуть на волю. Ні, Еверетт (Джордж Клуні), Піт (Джон Туртурро) і Делмар (Тім Блейк Нельсон) тікають з каторжних робіт, скуті одним проклятим ланцюгом, вже в перших кадрах - а решту часу ми спостерігаємо найсмішніші і найнеймовірніші пригоди біглих зеків, які тільки можна уявити. І знаєте, що ще? Це не тільки найвинахідливіший і кумедніший, але ще й найдобріший фільм братів Коенів.

"В електричному тумані" (2009)

"В електричному тумані" 2009 - трейлер, опис, чи варто дивитися
Фільм "В електричному тумані" 2009 року. Фото з відкритих джерел у Мережі

Що може бути краще за детектив на ніч? А якщо це ніч, то чому б у цей детектив не додати добру жменю містики? А якщо поліцейського, який розслідує справу, гратиме Томмі Лі Джонс – як завжди ідеальний в образі небалакучого детектива?

Отже, болотистий та спекотний штат Луїзіана, наш час. Земля, що народила блюз та джаз, земля на якій у дев'ятнадцятому столітті проходили битви часів Громадянської війни. В одному з містечок штату трапляється вбивство, а тут ще приїжджає знімальна група із зірковими акторами – починаються зйомки фільму про те, як Південь намагався протистояти янкі, жителям Півночі. Іноді минуле може ставати теперішнім самим буденним чином, духи виникають на болотах і відмовляються вважати себе привидами - і творці цього атмосферного фільму зовсім не турбують себе поясненнями.

"Артист" (2011)

Фільм "Артист" 2011 - трейлер, опис, актори
Фільм “Артист” 2011 року. Фото з відкритих джерел у Мережі

Багато хто погодиться, що в німому кіно 20-х років є своя чарівність, але далеко не кожен сучасний глядач зважиться на те, щоб узяти і повністю подивитися якийсь із шедеврів того часу. А як щодо чудового німого чорно-білого фільму, знятого в наш час?

Режисер Мішель Хазанавічус ухвалив блискуче рішення – знімати історію про певного знаменитого актора двадцятих років минулого століття засобами саме німого кіно, але з огляду на сучасні технології. У результаті вийшло чарівне у своїй наївності і водночас вишукане кіно – бальзам на душу та насолода для очей одночасно.

"Артист" - історія про те, що таке слава, але перш за все це фільм про кохання та порятунок. Отже, популярний голлівудський актор Джордж Валентайн (Жан Дюжарден) абсолютно випадково допомагає почати дорогу до успіху акторці на ім'я Пеппі (Береніс Бежо). Вона ж, своєю чергою, зовсім не бажаючи того, губить його кар'єру і життя, а потім рятує Джорджа - вже навмисно і з чистим серцем. Прекрасний фінал – і чудовий фільм на заході сонця. Свого часу “Артист” отримав “Оскар”.

"Північ у Парижі" (2011)

Фільм "Північ у Парижі" 2011 - трейлер, опис, акторський склад
Фільм "Північ у Парижі" 2011 року. Фото з відкритих джерел у Мережі

Цей фільм – можливо, найкращий зі знятих Вуді Алленом у ХХ столітті, у часи, коли у майстра явно відкрилося друге дихання. "Північ у Парижі" - чудова казка для дорослих. Справді, хоч би яким циніком ви були, вам обов'язково хоч на секунду доведеться повірити в те, що чудеса існують – або цього дуже захочеться.

За сюжетом, голлівудський сценарист Гіл Пендер, який щойно закінчив свій перший роман на 400 сторінок, прилітає до Парижа зі своєю нареченою. Гіл (Оуен Вілсон) цілком зачарований містом – але головний сюрприз чекає його опівночі. До нього, що злегка напідпитку, під'їжджає вінтажне авто - і Гіл опиняється в двадцятих роках минулого століття. Але що зовсім фантастичне – тепер він може спокійно поговорити за столиком кафе з молодим Ернестом Гемінгвеєм, зустрітися з Сальвадором Далі і послухати наживо Кола Портера…

"Патерсон" (2016)

"Патерсон" 2016 - трейлер, опис, актори
Фільм “Патерсон” 2016 року. Фото з відкритих джерел у Мережі

Чи добре підглядати за чужим сімейним життям? За чужим щастям? Дуже навіть потрібно, якщо насправді це ніяке не підглядання в замкову щілину, а просто перегляд чудового фільму майстра сучасного американського кіно Джима Джармуша.

Отже, є водій автобуса, якого звуть Патерсон (Адам Драйвер). Щоранку він прокидається в один і той же час, обіймає кохану дружину, особливо теплу і ніжну в цей час доби, і вирушає на роботу. Дружина збирає йому смачні сендвічі на обід, а коли він іде - мріє про те, щоб розбагатіти за допомогою випічки панкейків або стати зіркою кантрі-музики. І не просто мріє – а пече, та замовляє собі гітару в інтернеті.

А Патерсон, який, власне, й живе у містечку під назвою Патерсон у штаті Нью-Джерсі – насправді поет. І лише його дружина в курсі, наскільки гарні його вірші. Дружина і собака, який одного разу погриз блокнот з рукописними віршами в дрібні шматочки... Патерсон засмутився? Зовсім трохи. Ця стрічка – одна з найбільш умиротворених у світовому кіно.

"Наркокур'єр" (2018)

"Наркокур'єр" фільм 2018 - трейлер, опис, головні актори
Фільм "Наркокур'єр" 2018 року. Фото з відкритих джерел у Мережі

Вас може відлякати назва фільму – ну який такий приємний вечір можна провести у суспільстві наркодилера? Але не все так просто. Фільм зняв Клінт Іствуд (якому на момент виходу стрічки на екран було вже 88 років), він ж чудово зіграв у ньому головну роль. Під час перегляду картини, їй Богу, почуваєшся дитиною на колінах у дідуся – а дідусь розповідає тобі захоплюючу та повчальну історію.

Хоча історія ця, звичайно, зовсім не дитяча. Отже, все ще галантний і привабливий дідуган Ерл проводить свій час за вирощуванням чудових квітів на продаж. І справи у нього йшли відмінно, поки не з'явилися інтернет-магазини. А Ерл терпіти не може інтернет і взагалі все зайве, що принесло із собою двадцять перше століття. Якось зовсім випадково, на весіллі у доньки, він знайомиться з молодим чоловіком, і той, знаючи який акуратний з Ерла водій, пропонує літньому джентльмену підзаробити…

Ненудне, жорстке і водночас найдобріше кіно про те, що в будь-якому віці може статися все, що завгодно – і доля завжди підсовуватиме тобі нові випробування. І нові шанси.

Раніше ми розповідали про 5 найкращих фільмів про подруг та жіночу дружбу. Що можна переглянути, коли нудно, дізнавайтеся прямо зараз на Хочу!