Головні фільми жовтня: пристрасть "Джокера" та останній танець "Венома"

Кіно та серіали
Олександр Панченко

Олександр Панченко

Кінооглядач

Які фільми вийдуть у прокат в жовтні 2024 року
Кіноновинки жовтня 2024 року. Фото: IStock

Що будемо дивитися у кіно цього місяця

У жовтні нарешті побачимо сиквел “Джокера” Тодда Філліпса, в якому Хоакіну Феніксу склала компанію Леді Гага, третій “Веном” з Томом Гарді, повернення Геллі Беррі в ролі лісової пустельниці та українську драму про “принади” радянської каральної психіатрії.

"Джокер: Божевілля на двох" (3.10.2024)

Фільм "Джокер: Божевілля на двох": дата прем’єри, про що це кіно
Фільм "Джокер: Божевілля на двох". Фото: .kinofilms.ua
Related video

Отже, минуло 5 років – і Хоакін Фенікс повертається у своїй тріумфальній та моторошній ролі Джокера, яка принесла актору “Оскар”. Режисером знову виступив Тодд Філліпс, а враховуючи той факт, що ще однією зіркою фільму стала Леді Гага, стрічка має всі шанси повторити успіх першої частини.

Загалом спочатку “Джокер” 2019-го планувався як самостійна картина, повноцінний та закінчений художній твір, що не передбачав продовження. Але вже того ж таки 2019-го і Фенікс, і Філіпс заговорили про своє бажання продовжити джокеровське свавілля – і з того часу задуми почали потихеньку матеріалізуватися.

Отже, на початку сіквела ми спостерігаємо героя Фенікса, колишнього клоуна, якого взагалі-то звуть Артур Флек, у психіатричній лікарні. У клініці Артуром займається доктор Харлін Квінзель (Гага) – і дуже скоро професійний інтерес перетворюється на пристрасть та одержимість. У Джокера з'являється союзник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Тут і там" (10.10.2024)

Фільм "Тут і там": дата прем’єри, про що це кіно
Фільм "Тут і там". Фото: ua.kinorium.com

Французька комедія все ще залишається особливим жанром, навіть не дивлячись на сюжет і героїв – і фільм Людовіка Бернарде є черговим підтвердженням того, що легке кіно паризького розливу досі зберігає свій смак і аромат. За сюжетом, після 15 щасливих років, проведених із дружиною в Сенегалі, французу на ім'я Адріан (Хакім Джемілі) доводиться повернутися до Парижа через прикрі проблеми із візою.

У столиці Адріан зупиняється у двоюрідного брата сенегальської дружини Секу (Ахмед Сілла), який давно почувається справжнім французом. Секу вирішує показати Адріану Францію, що змінилася, - тим більше, що по дорозі йому потрібно зустрітися з кількома людьми по роботі ...

"Хижий ліс" (10.10.2024)

Фільм "Хижий ліс": дата прем’єри, про що це кіно
Фільм "Хижий ліс". Фото: planetakino.ua

Кар'єра однієї з найяскравіших голлівудських зірок нульових Геллі Беррі в останні роки складалася не найкращим чином. Що ж, новий трилер режисера Олександра Ажа - ще один шанс для Беррі виправити становище.

За сюжетом, героїня Беррі, одинока мати, виховує двох синів-близнюків – ховаючись від злого духу, вони втрьох змушені жити в дрімучій глушині. Мама (ми так і не дізнаємося імені цієї суворої жінки) вчить Семюела і Нолана правилам виживання в лісі – головними з яких є те, що вони завжди повинні бачити один одного, а також ніколи не виходити за поріг будинку без мотузки, яку Мама називає «лінією життя».

"Код "Чорна канарка" (10.10. 2024)

Фільм "Код "Чорна канарка": дата прем’єри, про що це кіно
Фільм "Код "Чорна канарка". Фото: planetakino.ua

Осінь – чудовий час для атмосферних фільмів про шпигунів, і «Чорна канарка» режисера П'єра Мореля якраз є прикладом шляхетного жанру шпигунського трилера. За сюжетом, у головної героїні, агента ЦРУ Евері Грейвс (Кейт Бекінсейл) сталася «невелика» сімейна неприємність – її чоловіка викрали терористи. Більше того, тепер лиходії шантажують саму Евері... Доходить до того, що жінці доводиться обирати між життям коханої людини та державними інтересами.

Зйомки “Канарки” стартували ще восени 2022-го в хорватському Загребі – спеціально для кіношників у місті зупинявся рух деяких видів транспорту, а Бекінсейл тим часом доводилося вчитися особисто керувати дронами та без допомоги дублера звисати з загребських дахів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"БожеВільні" (17.10.2024)

Фільм "БожеВільні": дата прем’єри, про що це кіно
Фільм “БожеВільні”. Фото: БожеВільні

Ця картина українського режисера-дебютанта Дениса Тарасова нагадає глядачеві про таку “чудову” особливість СРСР, як каральна психіатрія, без якої не обходяться тоталітарні режими – фільм не з легких, але це саме той випадок, коли глядачеві потрібно і навіть необхідно докласти зусиль.

Дія відбувається у Києві у сімдесятих роках. Головний герой Андрій (Костянтин Темляк) – молодий меломан, який, звичайно ж, слухає не Кобзона та “Пєсняров”, а актуальну західну музику, на кшталт “Led Zeppelin”. При цьому Андрій принципово розмовляє українською. Волелюбний і безкомпромісний хлопець дізнається, що таке пекло по-радянському, коли йому ставлять діагноз «млявоплинна шизофренія»…

"Веном: Останній Танець" (24.10.2024)

Фільм "Веном: Останній Танець": дата прем’єри, про що це кіно
Фільм "Веном: Останній Танець". Фото: Sony Pictures

З часів попереднього “Венома” минуло вже три роки – але герой Тома Гарді, Едді Брок, не змушує чекати себе надто довго та повертається з “Останнім Танцем”. Нагадаємо, бідолаха Едді – не просто журналіст-розслідувач, якими кишать голлівудські фільми. Герой Харді ще є носієм інопланетної форми життя, монстра Веном.

Якимось чином Едді і Веном порозумілися і навчилися співіснувати – дуже доречно, бо тільки так тепер вони можуть вижити. І на інопланетного гостя, і на людину оголошено полювання – Едді та Веном виявилися небажаними у своїх світах і тепер рятуються втечею. Гарді (який отримав за зйомки гонорар у 20 мільйонів доларів) виступив ще й як один із авторів сценарію.

"Час жити" (24.10.2024)

Фільм "Час жити": дата прем’єри, про що це кіно
Фільм "Час жити". Фото: planetakino.ua

На щастя для любителів простих (або неймовірних) романтичних історій, у жовтні у кінотеатрах можна буде спостерігати не лише суцільні жахи. Ця світла британсько-французька мелодрама режисера Джона Краулі – чудова нагода провести осінній вечір у кіно, тим більше, що головні ролі у фільмі зіграли Ендрю Гарфілд (який нарешті знову відволікся від свого касового героя, Людини-павука) та зірка “Дюни”, Флоренс П’ю.

За сюжетом, героїня П'ю, амбітна шеф-кухарка на ім'я Альмут, колись познайомилася з романтиком Тобіасом (Гарфілд) за незвичайних обставин – молодий чоловік ледь не втратив життя під колесами авто Альмут. Це було початком бурхливого роману, який через якийсь час перетворився на сімейну ідилію. Але головні випробування у пари ще попереду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше стало відомо, що головна Барбі світу Марго Роббі та сексуальний Джейкоб Елорді зіграють закоханих у новій адаптації "Буремного перевалу"! Що про це відомо — розповідаємо тут.