Що подивитися про українських Героїв: ці фільми сьогодні має побачити кожен! (ВІДЕО)

Кіно та серіали
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Що подивитися на День захисників 2024 - три найкращі сучасні фільми про українських Героїв
До Дня захисників та захисниць України на ТБ покажуть кілька сучасних фільмів про Героїв. Кадр із фільму "Позивний "Бандерас"

1 жовтня ICTV2 покаже телепрем’єру стрічки "Ми були рекрутами" і добірку фільмів про українських захисників

У вівторок, 1 жовтня, в День захисників і захисниць України телеканал ICTV2 вшановує наших героїв і готує спецефір, в рамках якого покаже фільми зі справжнім українським характером, що надихають мужністю наших воїнів. 

Вперше на телеекрани вийде документальна стрічка «Ми були рекрутами» про бійців 3-ї Окремої Штурмової Бригади. А також на глядачів чекає показ історичної драми «Червоний» і воєнного детективу «Позивний “Бандерас”». 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Зараз, під час повномасштабного вторгнення, День захисників і захисниць став одним зі значущих для кожного з нас: адже щоденні героїчні вчинки наших оборонців важко переоцінити. Саме в цей день ICTV2 покаже телепрем’єру стрічки «Ми були рекрутами» – спільний проєкт Любомира Левицького та 3-ї ОШБр.

Що подивитися на День захисників та захисниць України 2024: фільм “Ми були рекрутами”
Кадр із фільму “Ми були рекрутами”

Знятий у жанрі мок’юментарі, фільм поєднує документальні і художні епізоди, а в головних ролях захисників виступають реальні люди зі своїми історіями, справжні легендарні особистості Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ.

Фільм вийшов у кінопрокат навесні цього року і зібрав 5,2 млн грн у національному прокаті. Це другий результат серед документальних фільмів після оскароносної стрічки “20 днів у Маріуполі”.

Подивитися телепрем’єру «Ми були рекрутами» про легендарних бійців глядачі ICTV2 зможуть о 21:55. А поки — радимо переглянути трейлер фільму, щоб переконатися, що ви даремно його досі не бачили! 👇

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також у спецефірі – історична драма «Червоний», головний герой якої – воїн УПА Данило Червоний замислює і розробляє план втечі з ГУЛАГу разом з іншими українцями. Але в останню мить все йде не за планом, і політичним ув’язненим доводиться ризикувати і швидко вирішувати, як діяти далі…

Що подивитися на День захисників та захисниць України 2024: фільм “Червоний”
Кадр із фільму “Червоний”

Фільм знятий за романом Андрія Кокотюхи, прототипом головного героя став реальний українець Євген Грицяк, що відбував термін у радянській в’язниці за свої політичні погляди і став організатором повстання.

Стрічка транслюватиметься о 13:35. А ось — трейлер фільму 👇

У програмі на День захисників і захисниць також воєнний детектив «Позивний “Бандерас”», що став хітом на каналі ICTV2.

Що подивитися на День захисників та захисниць України 2024: фільм “Позивний “Бандерас”
Кадр із фільму “Позивний “Бандерас”

Головний герой – розвідник Антон “Бандерас” Саєнко разом зі своєю групою має відстежити ворожого диверсанта Ходока і запобігти масштабному теракту. Але “Бандерасу” доводиться працювати неподалік від своєї малої батьківщини, де його вважають зрадником і всіляко заважають розслідуванню. 

В головній ролі – актор і воїн ЗСУ Олег Шульга, в епізодах знялися справжні військові, що брали участь в АТО на сході нашої країни. Фільм покажуть о 15:55. Трейлер — ось 👇

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 7 неймовірних українських фільмів, які варто подивитися кожному. Ми впевнені, що деякі з цих стрічок ви ще не бачили, а вони однозначно того варті!