Кіра Найтлі: наречена, психічно хвора та співачка – 7 класних фільмів з улюбленою акторкою (ВІДЕО)

Кіно та серіали
Олександр Панченко

Олександр Панченко

Кінооглядач

Фільмографія Кіри Найтлі - 7 найкращих фільмів - список, опис, трейлери
Найкращі фільми Кіри Найтлі. Фото: instagram.com/blind_officials/

Найкрутіші роботи улюбленої актриси

Акторка Кіра Найтлі – одна з тих зірок, які, здається, завжди існували на екрані. Що ж, Кіра, мати та батько якої теж були акторами, просто не могла вибрати собі іншу професію. Вже у 3 роки дівчинка зажадала, щоб у неї був власний агент – і у 6 років він у Кіри справді з'явився.

Сьогодні ми згадуємо найяскравіші ролі Найтлі. ТОП-7 фільмів за її участі — вже у нашій добірці!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

"Пірати Карибського моря: Скриня мерця" (2006)

З усіх частин "Піратів Карибського моря" за участю Кіри Найтлі ми вибрали саме другу. Вибрати було складно, але другий фільм – особливий випадок. Як показує досвід Найтлі в особі її героїні Елізабет Суонн - немає нічого прекраснішого за лють нареченої, весілля якої виявилося зірваним. Що ж, можливо, зіграй Елізабет якась інша актриса, ця лють не була б настільки прекрасною.

Але, звичайно ж, вищий пілотаж - це те, як одним-єдиним поцілунком героїня Найтлі відправляє Джека Горобця на вірну смерть. Ось вона, велика підступність жінки. "Піратка!" - ось і все, що залишається сказати герою Деппа. Прекрасна піратка.

"Спокута" (2007)

Цю картину все частіше називають однією з найкращих в історії британського кіно – і Кіра Найтлі, звичайно, є її головною прикрасою. Існує безліч прекрасних військових драм, достатньо і таких, в яких є яскрава любовна лінія. Але в “Спокуті” і справді є щось особливе.

Отже, Англія, середина тридцятих, до війни ще кілька років. А поки що – маєток, літо, дика спека. І цього спекотного ледачого дня аристократка Сесілія (Найтлі) та син дворецького Роббі (Джеймс Макевой) вперше освідчуються один одному в коханні. О, ця сцена з пірнанням героїні Найтлі у фонтан! А сцена шаленої пристрасті у книжкових полиць? Її еротизм просто шалений – при тому, що грати пристрасть акторам було ніяково саме тому, що в житті Найтлі та Макевой є добрими друзями. Готуючись до ролі, Кіра дивилася безліч фільмів тридцятих-сорокових років – і це помітно.

“Охоронець” (2010)

У жодній іншій стрічці Кіра Найтлі не була одночасно такою беззахисною і водночас міцною духом. І в жодному іншому фільмі вона так часто не одягала темні окуляри – що, звісно, ​​може бути й мінусом для поціновувачів краси Кіри. Чому окуляри?

Та тому що в цьому фільмі Найтлі грає усамітнену акторку Шарлотту, яка змушена ховатися від настирливих папараці у своєму лондонському особняку. Одного разу до неї на роботу влаштовується ідеальний охоронець Гаррі Мітчелл (Колін Фаррелл в одній із найкращих своїх ролей) – природно, скоро їхні стосунки вийдуть за межі суто ділових.

"Небезпечний метод" (2011)

А ось незаперечний доказ того, що Найтлі - і справді незвичайна актриса. І справа навіть не в тому, що в цьому фільмі Девіда Кроненберга їй доводиться зображати психічно хвору - акторці вдається показати те, як її героїня справляється зі своїми демонами.

Отже, початок двадцятого століття. У Карла Юнга (Майкл Фассбендер) – нова пацієнтка Сабіна Шпільрейн (Найтлі), божевілля якої здатне затьмарити її красу. Але – у дівчини здатність до медицини. Так що згодом Сабіна стає помічницею Юнга, а потім… Одна з найбільш вражаючих робіт Найтлі в кіно – але це далеко не завжди приємне видовище.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Почати знову" (2013)

Цей фільм – один із найкращих фільмів про музикантів. І не лише тому, що це не черговий невдалий байопік. Кіра грає співачку та автора пісень, якій зовсім не потрібен успіх - свої пісні її героїня Гретта Джеймс вигадує виключно для своєї кішечки.

Але так сталося, що ці пісні сподобалися не тільки домашній улюблениці. А припали вони до смаку продюсерові Дену (Марк Руффало), який геть спився. Звичайно, Гретта довго відмовляється від його обіцянок зробити з неї зірку - але потім... До речі, режисер фільму Джон Карні виявився настільки нахабним, що назвав Найтлі "моделлю, яка не вміє грати". За що потім довго просив вибачення.

"Колетт" (2018)

Ось у кого, виявляється, ідеально виходить грати феміністок – у Кіри Найтлі. У цьому байопіку, присвяченому життю та полум'яній боротьбі французької письменниці кінця дев'ятнадцятого століття Колетт, Найтлі справляється зі своїм завданням на всі сто. А завданням було, звичайно ж, не просто розповісти історію цієї самої Колетт.

Отже, Габріель Колетт (Найтлі), дівчина з провінції, шалено закохана у свого респектабельного чоловіка-парижанина Анрі-Готье (Домінік Вест). Спочатку вона смиренно пише за нього листи, потім пише книгу, яку він видає за свою… Книга має успіх, і коли чоловік вимагає написати другу, Колетт починає бунтувати – і як бунтувати! Рідко коли у кіно образ героїні розквітає так вражаюче і в таких масштабах.

"Бостонський душитель" (2023)

Завжди цікаво спостерігати за тим, як актори пробують себе в новому для себе амплуа. Іноді такі експерименти можуть закінчитися катастрофою, але те, у що ризикнула залучитись Кіра з "Бостонським душителем" - радше удача.

Цього разу Найтлі грає амбітну, вперту репортерку Лоретту Маклафлін, якій набридло писати в рубрику “Стиль життя”. І ось одного разу як завдання вона отримує своє перше кримінальне журналістське розслідування – Лоретта виводитиме на чисту воду того, кого пізніше назвуть тим самим “Бостонським душителем”…

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся про найцікавіші фільми Дженніфер Лоуренс. Розповідаємо, що варто подивитися з нею, окрім нашумілих “Голодних ігор”.