Ідеальна засмага: як не згоріти і не покритися пігментними плямами — відповідь експерта

Догляд за обличчям і тілом
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Жінка засмагає, фото
Фото: Claudio_Scott

Експерт розповіла, як засмагати без шкоди здоров'ю та із рівномірним результатом

Жінки мріють про ідеальну засмагу влітку. Але важливо не тільки мати рівномірний шоколадний колір, а і не згоріти. Раніше ми писали, як зробити п'яточки гладкими та без тріщин, а тепер розкажемо, як не нашкодити собі під час засмаги.

Довготривале перебування на сонці шкодить шкірі, розповіла для ХОЧУ дерматолог Катерина Вечорко . Зі слів експерта, саме сонячні промені у великій кількості можуть спровокувати різні захворювання. А ще вони пришвидшують процес старіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Жінка на пляжі, фото
Фото: PublicDomainPictures

Медик зазначила, що від частої засмаги шкіра може втратити еластичність і покритися пігментними плямами. Тому все повинно бути в міру.

Як медик — рекомендувати активно засмагати я не можу. Взагалі, надмірне перебування на сонці шкодить нашій шкірі, через підвищену небезпеку розвитку онкологічних захворювань
— пояснила дерматолог.

Додала, що засмагати потрібно рано вранці та під вечір, коли сонце перестає бути в активній фазі. А для рівномірної засмаги є декілька секретів.

Найкраща рекомендація для гарної засмаги — це проскрабована шкіра за декілька днів перед засмагою, використання якісного сонцезахисту і приймання сонячних ванн не в період найвищої сонячної активності. Таким чином шкіра буде мати рівномірну, мʼяку засмагу, без ризику для здоровʼя,
— пояснила Катерина Вечорко.
Жінка засмагає у тіні, фото
Фото: Engin_Akyurt
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також медик акцентувала, що за декілька днів до засмаги потрібно робити саме скрабування, а не пілінг. Після пілінгу відбувається регенерація шкіри, і якщо на неї буде діяти сонце, то з'являться пігментні плями.

Раніше ми писали про депіляцію та епіляцію. Медик розповіла, у чому різниця, і який метод видалення волосся підібрати для найкращого результату.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.