Огірок та рисова мука – ідеальне поєднання для домашньої маски для обличчя

Догляд за обличчям і тілом
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Маска для обличчя
Як зробити маску з огірка та рисової муки для обличчя. Фото: kaboompics.com

Наші жінки здавна використовують для домашнього догляду за обличчям огірок. А азійські красуні беруть для цього рисове борошно. Поєднуємо ці два інгредієнти у чудо-маску для обличчя

Один із найпопулярніших овочів, який використовується для домашнього догляду за шкірою обличчя, – це огірок. З ним навіть не потрібно особливо заморачуватися: нарізали свіжий огірок тонкими кружечками, поклали на повіки або на все обличчя – і через 15 хвилин отримали свіжу і сяючу шкіру.

Огірок входить у більшість домашніх рецептів доглядових засобів: тоніки, лосьйони, маски, компреси. А якщо додати до нього рисове борошно, стверджує Tsn.Lady, можна отримати ідеальну маску для обличчя. Вона легко відбілює шкіру, звужує пори та матує, підтягує овал обличчя та неймовірно освіжає!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що дає огірок шкірі обличчя?

Багато століть поспіль люди використовують огірки для шкіри. І не лише з косметичною метою, а й для лікування. Огірок приблизно на 95% складається з води, тому це чудовий засіб для зволоження шкіри. Сік огірка значно відрізняється від звичайної води, його молекули швидше і глибше проникають у шкіру, доставляючи вологу навіть у її глибинні шари. До того ж, решта 5% – це корисні речовини у високій концентрації.

Тут міститься багато антиоксидантів у формі кислот, що борються з віковими змінами, а також вітаміни та мінерали, які надають шкірі пружність та еластичність. Сік огірка має заспокійливий вплив, допомагає зняти почервоніння і подразнення, звузити пори. Також огірок знімає набряклість і відбілює шкіру, зменшуючи пігментацію, темні кола під очима, прояви судинних зірочок на щоках та носі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що дає рисова мука шкірі обличчя?

Рисове борошно дуже люблять використовувати у домашній косметології азіатські красуні. Вони цінують ідеально гладку та світлу шкіру обличчя, без розширених пор та пігментації. Багато в чому такого результату їм допомагає добитися рисове борошно. У ньому багато вітамінів та мінералів, воно допомагає відбілити шкіру, прибрати веснянки та пігментні плями, звузити пори та усунути жирність, підвищити пружність шкіри.

Японки і кореянки часто використовують рисову муку для домашнього догляду – в першу чергу як маску, так як робити її дуже просто. А ще на основі борошна готують відвари для тоніків та лосьонів, і навіть застосовують його як пудру. Рисова мука прибирає почервоніння та подразнення, нормалізує роботу сальних залоз, легко скрабує шкіру і не викликає алергії.

Робимо маску для обличчя з огірка та рисової муки

Змішавши ці два інгредієнти, можна отримати дуже корисну та ефективну маску для шкіри обличчя. Це легко і просто зробити вдома, і ваша шкіра сяятиме без візитів до косметолога.

✨ Що знадобиться:

  • 1 огірок;

  • 1 столова ложка рисового борошна;

  • 1 жовток яйця;

  • марля чи бинт.

✨ Приготування:

  1. Очистити та натерти огірок на дрібній тертці, дати постояти 7-10 хвилин, щоб із нього виділилося максимум соку.

  2. Процідити натерту м'якоть огірка, залишивши тільки сік.

  3. Якщо не лінуєтеся (і за наявності техніки), можна вичавити огірковий сік у соковижималці або перебити м'якоть у блендері.

  4. Додати до огіркового соку жовток та ретельно перемішати до однорідності.

  5. Додати до суміші рисове борошно і ще раз дуже ретельно перемішати, щоб не було грудок.

  6. Суміш має бути як густа сметана. Регулюйте густоту, додаючи більше огіркового соку або, навпаки, борошна.

  7. Нанести маску рясно на все обличчя, можна також на повіки і область навколо губ.

  8. Покласти зверху тонку марлю або бинт в один шар.

  9. Зачекати, поки маска висохне на обличчі.

  10. Перебувайте у стані спокою, краще полежати горизонтально.

  11. Зняти маску та вмитися теплою водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тільки подивіться, як посвіжішало ваше обличчя! Цю маску можна робити і вранці для зняття набряклості та слідів втоми, і ввечері для свіжості та ефекту підтяжки шкіри. А ще радимо дізнатись зіркові секрети – ось улюблена домашня маска Гейлі Бібер, і теж всього з двох інгредієнтів.