Поширені помилки жінок під час догляду за шкірою навколо очей

Догляд за обличчям і тілом
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Які помилки допускають жінки у догляді за шкірою обличчя
Найпопулярніші помилки у догляді за шкірою навколо очей. Фото: freepik.com

Догляд за шкірою навколо очей має бути не таким, як за іншими ділянками обличчя. Але більшість з нас припускаються цих помилок.

Шкіра навколо очей дуже тонка, набагато тонша, ніж на інших ділянках обличчя або тіла. І якщо щільніша шкіра менше страждає від зовнішніх впливів і довше зберігає гладкість, то шкіра повік перша вкаже на вік. Очі називають «дзеркалом душі», але вони також і «дзеркало» нашого організму. Набряклість, мішки під очима, темні кола можуть вказати і на якісь хвороби.

Якщо ж ви знаєте, що з вашими внутрішніми органами все гаразд, а шкіра навколо очей все одно недосконала, можливо, ви неправильно за нею доглядаєте? Їй обов'язково потрібен інший, особливий догляд. З тонкою шкірою потрібно поводитися дуже обережно та дбайливо. Ми дізналися, які помилки у домашньому догляді за шкірою навколо очей допускаються найчастіше. Можливо, у чомусь впізнаєте себе?

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

❌ Недостатньо зволожуєте шкіру

Шкіра навколо очей потребує постійного, буквально безперервного зволоження. Вологи для неї ніколи не буває багато, тому що через свою тонкість шкіра надто суха. Не шкодуйте часу на шкіру повік, адже саме вона за недостатньо хорошого догляду першою видасть ваш вік. Є вільний час? Зробіть маску – можна домашню (рецептів в інтернеті безліч), а можна покупну. Купуйте спеціальні сироватки або ампулки, які можна застосовувати як маску раз чи двічі на тиждень, акуратно втираючи в область повік.

Для експрес-зволоження добре підійдуть патчі. Вони можуть бути гідрогелевими (найбільш зручні), тканинними (за аналогією з тканинними масками для обличчя) або навіть рідкими (наносяться і застигають на шкірі, а потім знімаються одним рухом). Патчі замінюють інтенсивно зволожуючу сироватку, а механічний вплив (приклеювання) розгладжує шкіру і знімає набряки. І не забувайте зволожуватися зсередини: пийте достатню кількість води, особливо в спеку – не менше 1,5-2 л рідини на день.

❌ Залишаєте макіяж на ніч

Це найжахливіша помилка, яку можна припустити. Ніколи не залишайте макіяж на ніч, якими втомленими ви не прийшли б додому! Навіть перебуваючи не вдома, постарайтеся очистити очі хоча б вологими серветками або промийте теплою водою. Ну а вдома, зі всіма спеціальними засобами для вмивання та очищення, кремами, сироватками змивати макіяж просто обов'язково!

Будь-яка косметика забиває пори. А подумайте, скільки її на ваших повіках, якщо ви звикли фарбуватися щодня. Тональний крем, пудра, тіні, олівець чи підводка, туш для вій… Все це відкладається на шкірі, забиває пори та може спровокувати появу прищів та вугрів. А такі проблемні прояви на шкірі повік можуть перерости у фурункули, які небезпечно видаляти біля ока, або жировики, які довго «прикрашатимуть» шкіру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

❌ Постійно інтенсивно трете повіки

Терти шкіру повік не можна. Через відсутність жирового прошарку вона набагато менш еластична. Якщо ви її сильно розтягнете, вона довго ставатиме на місце у початкове положення. Можуть утворитися заломи, які згодом перетворяться на зморшки. Тому очищати очі потрібно дуже акуратно: нанесіть на ватний диск засіб для зняття макіяжу, покладіть на повіку і залиште на 30 секунд. А потім дуже акуратно промокніть і протріть очі, щоб прибрати макіяж. Те саме і з умиванням: не тріть очі спонжами, краще обережно промити їх подушечками пальців.

Масаж для повік – гарний засіб для усунення набряклості вранці або зняття втоми очей вечорами. Але з масажем слід бути дуже обережними. Теж – ніякого тертя чи надто інтенсивних натискань. Масажувати шкіру навколо очей потрібно подушечками пальців, без додаткових масажних засобів. Візьміть звичний вам крем для повік або спеціальну сироватку для масажу (але теж тільки для повік). І рухайтеся строго масажними лініями: від зовнішнього кута ока до внутрішнього по нижній повіці, і від внутрішнього до зовнішнього по верхній.

❌ Неправильно підбираєте крем

Багато хто ігнорує спеціальні креми для повік, економлячи час і гроші на догляд за шкірою. Вони користуються одним і тим же кремом і для шкіри обличчя, і шкіри навколо очей. А ще частіше – універсальним, тобто підходящим для всіх типів шкіри та для будь-якого часу доби. Але так робити не можна. Потрібно застосовувати спеціальний крем для повік, адже він має інший склад. І підбирати його необхідно в залежності від проблеми, яку ви хочете усунути (набряклість, темні кола, зморшки, сухість тощо).

Креми для повік легші за своєю текстурою, вони більше нагадують сироватки. Вони не жирні, але водночас інтенсивно зволожують. А шкірі навколо очей, насамперед, потрібне саме зволоження. Якщо щільніша шкіра на інших частинах обличчя має жировий прошарок, який затримує вологу всередині, то на повіках його практично немає. Слідкуйте, щоб у складі крему була гіалуронова кислота, пептиди, колаген та еластин, натуральні рослинні екстракти, вітаміни А, С та Е.

❌ Ігноруєте УФ-захист

Найгірше на нашу шкіру впливають шкідливі звички (вживання алкоголю та куріння) та сонячне випромінювання. Якщо відмовитися від шкідливого ви можете самі, то від сонця нікуди не дінешся. УФ-промені потрапляють на шкіру постійно: на прогулянці, шляхом на роботу, через вікна, навіть через хмари. Велика кількість шкідливого УФ-випромінювання може зробити ніжну шкіру навколо очей висушеною, полущеною, тьмяною, може з'явитися опік або алергічна висипка, пігментні плями і безліч зморшок.

Тому ваш крем для повік (як і денний крем для обличчя) повинен мати високий фактор УФ-захисту. На упаковці він позначається як SPF. Вибирайте SPF щонайменше 50 для шкіри навколо очей. Прочитайте склад крему, щоб там обов'язково були захисні інгредієнти. А ще краще пошукати спеціальні засоби для найчутливішої шкіри обличчя. Вони можуть випускатися у формі невеликих ролерів чи навіть твердих стіків. Ними можна користуватися протягом дня, постійно оновлюючи УФ-захист.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Знайшли хоча б одну помилку, яку допускаєте найчастіше? Швидше відмовляйтеся від неї! Якщо доглядати за шкірою навколо очей правильно, вона сяятиме красою і здоров’ям.