Хто така дівчина-літо? Все, що слід знати про цей кольоротип

Макіяж
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

літній кольоротип
Фото: Getty Images

Колір волосся, очей та шкіри – це те, що допоможе визначити кольоротип.

Кожна людина є унікальною. І наголосити на цій унікальності можна, визначивши свій цветотип. Що зміниться від цього? Справа в тому, що деякі кольори можуть зробити очі яскравішими, а інші "додадуть" тьмяних фарб. Щоб другий варіант розвитку подій вам не загрожував, редакція Хочу! докладно розповідає про квіти літо.

Відмінні риси "дівчата-літа"

Люди, які відносяться до літнього кольоротипу, найчастіше краще виглядають у срібних прикрасах, ніж у золотих, але якщо визначити свій цветотип за цією ознакою складно (нам складно, повірте!) є додаткові, яскравіші ознаки.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Колір волосся: колір літо

Зазвичай представниці цього кольоротипу володарки попелясто-коричневого, світлого попелястого або темно-попелясто-коричневого волосся. Помітили закономірність? У всіх "літніх" жінок волосся попелястого кольору.

Колір очей: літо

У представниць літа світло-сірі, зелені, сіро-коричневі, сіро-горіхові, блакитні або світло-блакитні. Загалом, кольоротип літо в більшості випадків має холодніші і трохи приглушені тони.

Цветотип літо: знаменитості

Як і в трьох інших колірних сезонах, у літньому є три підкатегорії: м'яке літо, прохолодне літо та світле літо. Ми розберемо кожну з них на прикладі знаменитостей.

М'яке літо – це приглушені та прохолодні тони. У таких дівчат сірі, сіро-зелені, сіро-горіхові та сірувато-світло-карі очі та світла, світла, середня та засмагла шкіра, кожна з рожевим підтоном. Ваше волосся буде середньо-попелястим, темно-попелястим, світло-попелястим або середньо-попелястим блондином; усі ці кольори мають мускусний відтінок.

Знаменитості: Дженніфер Еністон, Ріанна, Майлі Сайрус

Майлі Сайрус
Фото: instagram.com/mileycyrus

Справжнє літо – це прохолодні та приглушені тони. Однак у прохолодному літі більше контрасту, ніж у м'якому чи світлому. Усі риси обличчя представниць цього підтипу можуть мати блакитний або бежевий відтінок без тепла. Очі цього літа завжди трохи сірі і мають такі кольори, як сірий, блакитний, зелений, сіро-блакитний або сіро-коричневий. Шкіра з бежевим або блакитним підтоном. Волосся русяве - темно-попелясті блондинки, світло-попелясті блондинки, середньо-попелясті блондинки або темно-попелястий блондинки; у волоссі цього літа немає тепла.

Знаменитості: Еллісон Вільямс, Дженніфер Гарнер, Олівія Уайлд

Еллісон Вільямс
Фото: instagram.com/aw/

Світле літо – підкатегорія з холодними тонами. Очі світло-сірі, світло-блакитні, світло-блакитні або світло-зелені. Тон шкіри світлого літа нейтральний або холодний з рожевим або бежевим підтоном, а колір волосся - дуже світлий попелястий блондин, світлий попелястий блондин, середній попелястий блондин, темний попелястий блондин або світлий попелясто-коричневий.

Знаменитості: Гвеніт Пелтроу, Різ Візерспун, Кейт Бланшетт.

Різ Візерспун
Фото: instagram.com/reesewitherspoon/

Які кольори йдуть кольоротипу літо

Настав час розібратися з тим, які кольори вигідно підкреслять літній кольоротип. Палітра досить велика:

  • Пастельні відтінки : м'який блакитний, ніжно-рожевий, світло-сірий, лавандовий.

  • Холодні відтінки синього та зеленого : м'ятний, бірюзовий, приглушений смарагдовий, блакитний, сіро-синій.

  • Нейтральні кольори : сірий, холодний бежевий, світлий джинсовий відтінок.

  • Рожеві та фіолетові відтінки : запорошена троянда, бузковий, фіалковий, лавандовий.

  • Холодні червоні та бордові : малиновий, світлий винний.

А ось від надто яскравих і насичених кольорів, таких як яскраво-жовтогарячий або кислотний жовтий, краще відмовитися. Вони можуть контрастувати з природною м'якістю літо кольоротипу.

Підтипи "літа": макіяж, одяг

Повернімося знову до поділу на три підкатегорії:

  • Дівчатам кольоротипу м'яке літо підходить одяг та макіяж у прохолодних блакитних, "запилених" рожевих і червоних, сірих тонах. При цьому слід уникати яскравих, неонових кольорів, чорного, білого, теплих коричневих та червоних відтінків.

  • Представницям цього літа варто зупинити свій вибір на прохолодних сірих, блакитних, рожевих та зелених кольорах. У макіяжі та одязі варто уникати темного, чорного, білого, яскравих та земляних кольорів.

  • Жінкам підтипу світле літо варто звернути увагу на прохолодні сірі, рожеві, зелені та блакитні кольори. А ось про глибокі зелені та червоні, яскраві кольори, помаранчевий, чорний та білий краще забути.

Цветотип літо які кольори волосся підходять

Жінки-літо - володарки шкіри холодних і приглушених тонів, яку вигідно підкреслять м'які відтінки волосся. Якщо вам хочеться зробити свою зовнішність більш гармонійною, то для фарбування можна вибрати попелястий блонд, світло-русявий, платиновий блонд, попелясто-русявий, холодний каштановий і темно-русявий з холодним підтоном.

Любителькам експериментів варто звернути увагу на попелясто-сріблясті відтінки або платиновий колір. А для найсміливіших і найяскравіших літніх дівчат підійдуть лавандовий, рожевий з холодним підтоном або крижаний блакитний кольори.

Але підходити до фарбування варто обережно. Уникайте теплих відтінків (золотистий, мідний або яскраво-рудий), які можуть виглядати неприродно через сильний контраст з холодними рисами обличчя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як швидко зробити ідеальний макіяж . У цьому допоможуть 5 найпростіших прийомів.