Як створити ефект «natural beauty» за допомогою рум'ян: запам'ятайте ці кілька порад

Макіяж
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Натуральні рум’яна
Як правильно наносити рум'яна на обличчя. Фото: freepik.com

Як наносити рум'яна так, щоб не було ефекту «бурякових щічок»? Створюємо ефект «natural beauty» для свіжості та природного сяйва шкіри обличчя

Багато хто думає, що рум'яна – це вид декоративної косметики, який використовується тільки для вечірнього макіяжу, і зовсім не потрібен у повсякденному. Але саме рум'яна можуть красиво скоригувати і підтягнути овал обличчя, зробити обличчя свіжішим і молодшим, прибрати сліди втоми, змусити сяяти!

Мода на чіткий контуринг вже пройшла, стверджує джерело Obozrevatel. Сьогодні важлива максимальна природність, сяйво шкіри, натуральність. І саме цього найпростіше досягти за допомогою рум'ян. Як наносити рум'яна так, щоб вони не були окремою «дійовою особою» в макіяжі, а виглядали натурально?

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як вибрати рум'яна?

Найголовнішим критерієм є тип вашої шкіри. Від цього залежить, яку текстуру обрати. Для сухої шкіри краще вибирати кремові рум'яна. Для жирної – сухі з матуючим ефектом (як у пудри). Для нормальної або комбінованої шкіри підійдуть обидві текстури, або їх можна поєднувати. Відмінно зарекомендували себе універсальні декоративні засоби – рум'яна в стіках (їх зручно носити з собою в сумочці) або засоби два-в-одному (для губ і шкіри обличчя) – вони дозволяють економити час на макіяжі.

Обов'язково колір рум'ян повинен підходити до природного відтінку шкіри, до кольоротипу зовнішності, до кольору очей, волосся, губ та інших відтінків декоративної косметики. До теплого відтінку шкіри підійдуть персикові, бежеві, шоколадні, теракотові рум'яна. До холодного – з рожевим підтоном. Уникайте червоних рум'ян, щоб це не виглядало як почервоніння та подразнення шкіри щік. Важко обрати колір? Беріть тепліші персикові – вони підійдуть і для теплого кольору шкіри, і для холодного.

Крім самих рум'ян, важливо правильно вибрати пензлик. Кремові рум'яна можна наносити спонжем (як для тонального засобу). А ось сухі, розсипчасті чи компактні потрібно наносити тільки пензлем. Краще вибирати натуральні чи дуже м'які синтетичні пензлики. Косметику в стіках і кремові рум’яна можна наносити також і пальцями, але потрібна акуратність, щоб вона лягла рівномірно і без чітких границь кольору.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як створити ефект «natural beauty» за допомогою рум'ян?

Додайте рум'яна у свій повсякденний макіяж, і це дозволить вам прибрати сліди втоми та виглядати свіжішими кожен день. Правильна техніка нанесення створить легкий натуральний рум'янець, ніби ви щойно повернулися з пробіжки, або ваших щічок торкнулося морозне повітря.

  • Нанесіть тональний засіб. Не важливо, чим ви користуєтеся – тональною основою або ВВ-кремом, або обходитесь лише консилером, спочатку потрібно підготувати саме тон шкіри.

  • Якщо шкіра жирна і блискуча, закріпіть тональну основу розсипчастою пудрою, краще мінеральною. Якщо тональний крем достатньо матує, можна обійтися без цього.

  • Для створення натурального рум'янцю обирайте відповідний колір рум'ян, можна з легкою розовинкою. Експерти радять використовувати кремові рум'яна ніжної м’якої текстури.

  • Справа в тому, що кремова формула буде танути на шкірі від її теплоти. Це дасть хорошу адаптацію під натуральний тон шкіри, легший та природніший ефект нанесення.

  • Не використовуйте рум'яна із сильним блиском та шиммером. Краще взяти текстуру з легким перламутром для максимальної природності та натурального сяйва.

  • Важливо вибрати правильну зону нанесення: уважно розгляньте себе у дзеркало і знайдіть западинки на щоках під вилицями. Вони будуть ближче до контуру обличчя.

  • Не варто наносити рум'яна на яблучка щік по центру обличчя, як це було прийнято раніше. Такий рум'янець буде виглядати хворобливим, аніж натуральним та природним.

  • Пальцями нанесіть кремові рум'яна в западинки під вилицями. Акуратно розподіліть та розтушуйте їх в напрямку до лінії росту волосся, рухаючись трохи вгору.

  • Не тріть сильно шкіру, щоб не було ефекту змазаності, а косметика лягла рівно. Краще легенько вбивати рум'яна у шкіру подушечками пальців.

  • Якщо рівномірне нанесення пальцями не виходить, або вам незручно, використовуйте м'який пензлик для нанесення кремових засобів або тонального крему.

  • Якщо бажаєте, щоб рум'яна трималися довше (наприклад, для вечірнього макіяжу), нанесіть поверх кремового засобу сухі рум'яна того ж тону.

  • Для цієї мети можна скористатися і розсипчастою прозорою матуючою пудрою без відтінку. Беріть зовсім трохи пудри і наносите її широкою пуховкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ось і все! Інструкція може здатися довгою, але насправді це займе пару хвилин! Використовувати рум'яна для повсякденного макіяжу однозначно варто заради свіжості та натуральності. Нагадуємо, раніше ми розповідали, як обрати ідеальний тональний крем – дізнайтесь і ви!