Робимо ідеальний овал обличчя без зайвих зусиль: простий метод контурингу, який підходить усім

Макіяж
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Контуринг обличчя
Як зробити контуринг методом трикутника – вчимося у візажистів. Фото: freepik.com

Думаєте, що контуринг можуть зробити лише професійні візажисти? Спробуйте цей метод і зрозумієте, як просто та ефективно можна підкреслити овал обличчя

Контуринг – чудовий прийом у макіяжі, який дозволяє змінити риси обличчя майже до невпізнання. У мережі є безліч прикладів, коли зовнішність змінювалася повністю за допомогою контурингу для фото та відео. У житті контуринг допомагає підкреслити переваги зовнішності і приховати недоліки, підтягнути овал обличчя і зробити його чіткішим, виділити риси обличчя, зробити їх більш виразними і тоншими.

По суті, це спеціальний макіяж, який підкреслює риси обличчя за допомогою різної тональної та контуруючої (скульптуруючої) косметики. Це дозволяє приховати всі недоліки, які вам не подобаються у зовнішності, стверджує джерело Obozrevatel. Важливо лише навчитися робити контуринг правильно. Розбираємось, що знадобиться для цього, і які прості та ефективні методи контурингу радять візажисти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як робиться контуринг?

Сам спосіб нанесення тональних засобів полягає в тому, щоб освітлити та затемнити деякі ділянки обличчя. Наприклад, боковинки носа можна затемнити, щоб зробити його вужчим візуально. А верхню частину вилиць освітлити, щоб підтягнути обличчя. І так далі – прийомів безліч! Тому для контурингу застосовуються як темні, так і освітлюючі тональні засоби.

Вони можуть бути кремоподібними або сухими – які вибрати, залежить від типу вашої шкіри (суха або жирна). За допомогою так званого сухого контурингу (використання пудри, рум'ян, бронзера) можна лише трохи змінити риси обличчя. А кремовий контуринг із кремоподібною косметикою різних відтінків дозволяє більш явно змінити риси обличчя.

Професійні візажисти використовують кремовий контуринг для макіяжу, лише потім завершуючи його сухими пудровими засобами. Він більш складний, але й ефективніший у приховуванні недоліків та маскуванні дефектів шкіри та овалу обличчя. Однак якщо навчитися деяким секретним прийомам контурингу, можна зробити його не гіршим за професіоналів!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Простий метод контурингу, який підійде всім

Він називається "методом трикутника" і підходить для будь-якого обличчя – круглого, овального, квадратного або трикутного. Для його застосування не потрібно ніяких спеціальних навичок – повторивши кілька разів, ви зможете легко робити такий контуринг щодня.

✔️ Та й знадобиться для нього лише три засоби:

  • темний консилер;

  • рум'яна підходящого вам кольору;

  • світлий хайлайтер із легким сяйвом.

❗️❗️❗️ ВАЖЛИВО: ці засоби повинні бути кремовими, так що лінії будуть розтушовуватися краще, і макіяж буде більш природним.

✔️ Покрокова інструкція

  1. Визначте лінію западини щоки нижче вилиці – по ній ви й рухатиметеся від центру обличчя убік до вуха, піднімаючись вгору.

  2. У самій западині щоки під вилицею промалюйте лінію темним консилером.

  3. Від точки, де ви починали малювати лінію темним консилером, малюйте лінію кремовими рум'янами вверх. Вона не повинна бути паралельною, а повинна створювати кут із темною лінією консилера.

  4. Між нижньою лінією темного консилера та верхньою лінією рум'ян має залишитися незаповнене місце.

  5. Воно призначене для світлого хайлайтера: замалюйте ним середину трикутника.

  6. А тепер найскладніше: треба розтушувати ці лінії, приховавши переходи, але не змішуючи їх.

  7. Для цього візьміть пухнастий пензлик і почніть розтушовувати хайлайтер, переходячи на лінію рум'ян, у напрямку вгору.

  8. Потім розтушуйте темну лінію консилера, щоб вона не була такою різкою, у напрямку до краю обличчя і трохи вниз.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У результаті повинен вийти колірний трикутник, який підкреслить вилиці, виділить сяючі яблучка щік, зробить обличчя більш вузьким і підтягнутим. Ця техніка не схожа на традиційне нанесення консилера, рум'ян та хайлайтера. Але спробувавши її, ви зможете оцінити усі переваги! Нагадаємо, що раніше ми розповідали, як зробити натуральний макіяж за допомогою рум'ян – дізнайтесь і ви.