4 культові образи Мерилін Монро в фільмах та цікаві факти про них (ФОТО)

Ікони стилю
1 199
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Мерилін Монро, фото
Легендарні образи Мерилін Монро в кіно. Фото: Getty Images

Деякі відомі образи актриси з'явились випадково, а якісь були ретельно продумані

Мерилін Монро стала символом неперевершеного образу звабливої блондинки на екрані, що закріпило її статус ікони стилю Голлівуду. Навіть через багато років, її платинове волосся, розкішні прикраси та зухвалі сукні надихають жінок у всьому світі на відтворення цього легендарного образу. Ми вже обговорювали весільні сукні Мерилін Монро, а тепер поговоримо про найцікавіші сукні актриси в кіно.

"Джентльмени віддають перевагу білявкам" (1953)

В одному з найвідоміших музичних номерів століття під назвою "Діаманти — найкращі друзі дівчини", Мерилін з’являється в розкішному рожевому вбранні, прикрашеному коштовностями, завойовуючи серця чоловіків. Коли однойменний мюзикл вийшов на великий екран, глядачі не могли відірвати своїх очей від зірки. У рожевій шовковій сукні з бантом на спині та довгими рукавичками Монро виглядала приголомшливо, зачаровуючи своїм танцем.

Related video
Мерилін Монро в фільмі Джентльмени віддають перевагу білявкам, фото
4 знакові вбрання Мерилін Монро. Фото: скриншоти з фільму

Але цікаво, що спочатку планувалося, що Монро буде в сцені не в вечірньому вбранні, а в чомусь, що більше нагадувало білизну. Проте костюм зрештою замінили на шовковий ансамбль, який був пошитий буквально в останній момент.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ще одна сукня з фільму "Джентльмени віддають перевагу білявкам" шилась прямо на актрисі. Так-так, Вільям Травілла створював це розкішне вбрання на Монро, аби воно сиділо на ній просто ідеально. Ця сукня з'явилася у фільмі буквально кілька секунд, але забути її просто неможливо.

Мерилін Монро в фільмі Джентльмени віддають перевагу білявкам, фото
Культові костюми Мерилін Монро. Фото: скриншоти з фільму

"Сверблячка сьомого року" (1955)

Один із найбільш впізнаваних образів Монро — сцена з фільму "Сверблячка сьомого року", де вона в білій плісированій сукні стоїть над вентиляційною решіткою, коли вітер підіймає спідницю та оголює ніжки зірки. Сам фільм рідко дивляться, але цей момент став класикою кінематографа. До речі, для уникнення незручних ситуацій на актрисі було дві пари трусів.

Мерилін Монро в фільмі Сверблячка сьомого року, фото
4 незабутні образи Мерилін Монро. Фото: скриншоти з фільму

Це вбрання стало одним із найбільш повторюваних на костюмованих вечірках. Тепер біла сукня з пишною спідницею та відкритою спиною — синонім стилю Мерилін Монро.

"Займемося коханням" (1960)

Несподівано, ще одним культовим образом Монро став звичайний волошковий светр. У ролі актриси Аманди Делл у музичній комедії Мерилін танцює у в’язаному светрі та чорних колготках. Цей костюм вважається першим в історії кіно, де жінка з'являється у светрі без іншого одягу. Як і сукня з "Сверблячки сьомого року", цей образ став культовим, випередивши сам фільм за популярністю.

Мерилін Монро в фільмі Займемося коханням, фото
Секрети костюмів Мерилін Монро. Фото: скриншоти з фільму
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про те, навіщо Меган Маркл купує взуття більшого розміру. Дізнайтесь про ще одну модну таємницю зірки.