З фронту на подіум. Ветерани війни з ампутованими кінцівками стали моделями на показі Ukrainian Fashion Week (ВІДЕО)

Новини моди
874
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Тиждень моди в Україні, фото
Модний показ з ветеранами війни. Фото: Ukrainian Fashion Week

Українські воїни з протезами продемонстрували одяг, натхнений кіно

В столиці завершився Ukrainian Fashion Week, який цьогоріч вперше з початку повномасштабної війни відбувся саме в Україні. На Тижні моди з’явився не тільки зірковий кулінар Євген Клопотенко, а й ветерани війни з ампутованими кінцівками, які стали моделями на показі Andreas Moskin.

На Ukrainian Fashion Week, який проходив у "Мистецькому Арсеналі" з 1 по 4 вересня, Andreas Moskin представив свою нову колекцію. В показі взяли участь ветерани війни, які мають ампутовані кінцівки. Вони стали втіленням нової реальності української моди.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Цікаво, що колекція Andreas Moskin була натхненна костюмами з фільму режисера Юрія Іллєнка "Білий птах з чорною ознакою". В ній дизайнери Андреас Білоус і Андрій Моськін поєднали естетику бохо і вплив українського поетичного кіно. Основною ідеєю, що стала поштовхом для створення одягу, стала ностальгія за втраченим та зіткнення свого з чужинським.

Ми вирішили зробити льон основним матеріалом цього релізу, щоб підкреслити природність та легкість наших образів. Разом із тим лляна тканина увиразнює рустикальне коріння української культури,
— розповіли дизайнери.

У колекції Andreas Moskin присутні сучасні силуети з елементами українських традиційних мотивів. Зокрема, на сорочках використовується мінімалістична вишивка, а для капелюхів застосовуються вставки з екошкіри, що поєднує їх з традиційним українським брилем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, на Українському тижні моди також можна було побачити Амадора Лопеса. Там відомий артист емоційно висловився про популярність українських дизайнерів.