Натуральний захист вашого дому: як без хімії та переплат прибрати конденсат з вікон

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Щойно температура за вікном стає нижчою, ніж у вашому домі, вікна починають “плакати”. Позбутися конденсату часто буває непросто. Особливо неприємна ця проблема для тих, хто не розуміє, чому конденсат взагалі з’являється.

Оскільки з причиною ми вже розібралися, пропонуємо вам геніальне вирішення проблеми. Скориставшись цим екологічним лайфхаком, про появу конденсату на вікнах ви зможете забутися раз і назавжди, наче такої проблеми ніколи й не існувало, передає Express . А найголовніше, що усе, що вам доведеться зробити - це підібрати правильний вазон, який треба буде поставити на підвіконня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

ТОП-4 кімнатні рослини, які захистять вікна від конденсату

Оберіть собі одну або декілька рослин зі списку, поданого нижче, й більше не турбуйтеся про “плач” вікон - ні конденсат, ні поява цвілі вам більше не страшні!

  1. Плющ англійський

Натуральний захист вашого дому: як без хімії та переплат прибрати конденсат з вікон - фото №1

Ця рослина здатна успішно боротися з надмірною вологістю повітря, при цьому ще й відфільтровуючи токсини. Головний мінус, про який варто знати: цей вазон токсичний і домашні тварини можуть ним отруїтися, тому не підпускайте до нього своїх улюбленців!

  1. Мирна лілія

Натуральний захист вашого дому: як без хімії та переплат прибрати конденсат з вікон - фото №2

Досить красива кімнатна рослина, за якою ще й легко доглядати. У період цвітіння на вазоні з’являються неймовірні красиві білі квіти, а листя круглий рік вбирає у себе зайву вологу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Сансев’єрія

Натуральний захист вашого дому: як без хімії та переплат прибрати конденсат з вікон - фото №3

Інша назва цієї популярної рослини - “тещин язик”. В останні роки вона набирає все більшої популярності як серед любителів кімнатних рослин, так і серед початківців, які мають вдома всього декілька вазонів. Причина проста - за сансев’єрією легко доглядати, вона дуже красива, недорога і, як з’ясувалося, має ще й практичну користь, адже її листя вбирає в себе зайву вологу та фільтрує побутові токсини, якими насичене повітря.

  1. Пальми

Натуральний захист вашого дому: як без хімії та переплат прибрати конденсат з вікон - фото №4

Ці красиві тропічні рослини чудово контролюють рівень вологості у кімнаті. Найкращими варіантами для наших країв вважають такі види: пальма арека, дамська, карликова або очеретяна пальма.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, що насправді означають цифри на радіаторі . Якщо цього сезону плануєте трохи зекономити на опаленні, ви повинні про це знати!