З'являється конденсат на вікнах? Ось 4 дієві поради, які допоможуть назавжди забути про цю надокучливу проблему

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Однією з набридливих проблем, з якими нам доводиться стикатися в осінньо-зимовий період, є утворення конденсату на вікнах. Крім того, що ця проблема погіршує видимість, вона ще й призводить до накопичення води на вікнах та підвіконні та сприяє появі плісняви.

Як позбутися конденсату на вікнах? В нашому матеріалі ви знайдете чотири дієві поради, які допоможуть позбутися цієї проблеми.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як прибрати конденсат з вікон?

Одним з найефективніших способів розв'язання цієї проблеми є осушувач повітря. Він допоможе видалити надлишкову вологість з приміщення та покрасить якість повітря.

Ще одним ефективним засобом для видалення конденсату з вікон є сіль. На порталі patrioty.org.ua пишуть, що достатньо поставити посудину з кухонною сіллю на підвіконня, щоб позбутися конденсату. Сіль має властивості абсорбції, тож вона здатна поглинати вологу та утримувати її. Однак не забувайте періодично замінювати вміст посудини.

Щоб уникнути утворення конденсату на вікнах, також варто підтримувати правильну температуру в будинку. Познака термометра в будинку не має опускатися ниже 15 градусів.

І остання порада — не сушіть речі на батареях. Так, це зручно та одяг сушиться швидше, однак через таку звичку може з'являтися не тільки конденсат на вікнах, а й пліснява та грибок на стінах. Крім цього, варто щодня провітрювати приміщення на 10-15 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, що краще робити з опаленням для нашої економії. Вимикати батареї ввечері чи нехай вони гріють всю ніч? Порадами ділимося в нашому матеріалі!