Беремо максимум! Як зробити, щоб радіатор працював на повну

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Холод і морози змушують людей шукати максимальні способи зігрітися вдома. Вмикати котел на повну потужність, одягатися тепліше і застосовувати додаткові способи обігріву .

Проте можна зменшити тепловитрату від радіаторів опалення застовуючи відомі прості методи. Що може красти тепло, розбираємося з pershij.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Беремо максимум! Як зробити, щоб радіатор працював на повну - фото №1
  1. Зробіть доступ до радіаторів вільним. Заберіть все, що закриває та загороджує його. Пам'ятайте - накривати радіатори не можна. Відставте меблі, зніміть декоративні панелі і підніміть штори вище, щоб вони не закривали батареї.

  2. Розмістіть за радіаторами екран з фольги, який відбиватиме тепло і направлятиме його до кімнати, а не обігріватиме стіну.

  3. Якщо встановлюєте радіатори, то придбайте темного кольору. Коли дозволяє інтер'єр - перефарбуйте свої білі у чорний, бронзовий чи коричневий колір, це збільшить тепловіддачу на 25%.

  4. Якщо одягнути на радіатор металевий кожух, то збільшиться корисна площа і тепло ефективніше поступатиме до кімнати, обігріваючи її.

  5. Регулярно мийте радіатори від бруду, пилу та павутини, адже це блокує тепло і зменшує обігрівання приміщення.

  6. Не сушіть вологі речі на батареях опалення, мокрий одяг забирає тепло і робить вологим повітря.

Беремо максимум! Як зробити, щоб радіатор працював на повну - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як правильно обирати обігрівачі для будинку . Це допоможе вам завжди бути у теплі, почуватися комфортно і створюватиме атмосферу затишку.