Відмиє краще, ніж у посудомийці: саморобний засіб для миття посуду без краплі хімії

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка миє посуд
Фото: master-plus.com.ua

Економний спосіб саморобного засобу для миття посуду

Засоби для миття посуду гарно піняться, добре очищують посуд, активно розчиняють жирні плями та навіть можуть впоратися з забитою каналізацією. Але вони мають хімічні компоненти, які часто можуть викликати подразнення шкіри, адже далеко не усі жінки звикли мити посуд у рукавичках.

Щоб не хвилюватися зайвий раз та не вишукувати безпечні засоби для миття посуду, краще приготувати самостійно. Так ви будете впевнені у натуральності та безпечності продукту. Як зробити безпечний розчин для миття посуду, розповідає poradbook.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для самостійного приготування потрібно

  • Вода - 2 л;

  • гліцерин - 25 г;

  • лимонний сік - 60 мл;

  • сода 500 г;

  • ефірна олія лимона - 10 крапель;

  • гірчичний порошок - 200 г;

  • мило господарське - 250 г.

Як приготувати засіб

Для початку потрібно натерти на тертку господарське мило, яке перекласти у каструлю та залити водою. Варимо його на маленькому вогні, поки повністю не розчиниться. Вимикаємо вогонь та додаємо усі перераховані складники, окрім ефірної олії. Чекаємо, поки розчин повністю вистигне, а тоді капаємо ефірну олію. Далі розливаємо приготований засіб у формочки та лишаємо до повного застигання.

Перед використанням його необхідно розвести водою у пропорції 1:1. Серед різноманітних саморобних засобів такий спосіб є найпростішим та надзвичайно безпечним, навіть для людей, які схильні до алергічних проявів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як підсилити дію та властивості свого мийного засобу. Один потужний компонент дозволить перетворити розчин на суперзасіб.